El músic portuguès Zé Eduardo dirigeix una nova producció de la big band Girona Jazz Project

Emmarcat dins el Festival de Jazz de Girona, el mestre portugués actuarà aquest vespre a l'Auditori

Músic, compositor i director, Zé Eduardo és tot un referent del jazz portuguès, tant per la seva obra com a compositor com pel seu vessant d’intèrpret. És un dels principals promotors i divulgadors d’aquest gènere musical i ha creat i dirigit diverses orquestres i escoles de música. La seva vinculació amb l’ensenyança musical va començar a finals dels anys setanta quan va fundar i dirigir l’escola i l'orquestra de jazz del Hot Clube de Portugal, -un dels clubs de jazz més antics i de més prestigi d’Europa- , abans de traslladar-se a Barcelona l’any 1982.
 
Durant la seva estada a la capital, Zé Eduardo va exercir de docent i director pedagògic del Taller de Músics. És aleshores quan va tenir lloc l'època daurada del jazz al nostre país i es va crear una generació de músics que van assentar les bases de l’actual efervescència musical. En aquesta etapa Zé Eduardo es va consolidar com a sideman de prestigi, acompanyant a grans noms de l’escena internacional com Tete Montoliu, Harold Land, Steve Lacy o Art Farmer. A Barcelona també va fundar la formació Zé Eduardo Unit i va enregistrar dos discs, Unities (1989) i Begur (1990).
 
Per aquesta producció conjunta amb la big band Girona Jazz Project, Zé Eduardo ha compost cinc peces inèdites que  permetran gaudir, a través d’aquesta obra per a gran orquestra, de les seves dots excepcionals com a contrabaixista. Des que es va formar l’any 2007, motivada per la inquietud de joves músics gironins, la Girona Jazz Project ha col·laborat amb creadors de jazz contemporani com el saxofonista nord-americà Bob Mintzer, el jove compositor català Vicens Martín o el valencià Perico Sambeat i ha estat guardonada amb el premi Enderrock al millor grup de jazz del 2009.