L'exposició '60 anys de Fira' del Llibre d'Ocasió Antic i Modern mostra un manuscrit de Salvador Espriu

Es tracta del pregó que va llegir l'escriptor a la inauguració de la Fira del 1976

Segons ha comentat Albert Obradors, president de la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern, "aquests dies estem veient com persones d'entre 40 i 50 o 55 anys vénen amb llistes demanant títols en concret que els falta a la seva col·lecció personal".

En aquests pocs dies de Fira, ja són diversos els rostres populars que s'han deixat veure. Han passat per la fira el presentador de ràdio i televisió Óscar Dalmau, el publicista Lluís Bassat, l'escriptor Luis Racionero i noms de la política com Josep-Lluís Carod-Rovira, Montserrat Tura i Joaquim Nadal, entre d'altres.

La Fira i la solidaritat amb els nens de Mali

Un altre lloc molt visitat de la Fira és l'estand Punt de Reciclatge El Llibre Solidari, a la cruïlla de Gran Via amb Passeig de Gràcia. És un espai on tothom pot regalar els llibres que ja no vulgui. Aquests llibres es tornen a posar a la venda immediatament, en el mateix lloc, amb preus simbòlics d'entre 1 i 5 euros.

"Estem molt orgullosos de la participació ciutadana amb la cessió de llibres, però encara més de veure que estem venent molts d'ells, perquè tots els diners recollits a aquest estand ajudaran a l'escolarització de nens a Mali. Això és possible gràcies a la col·laboració que, des de fa quatre anys, tenim amb UNICEF", ha explicat Albert Obradors.