Reagrupament aposta per una candidatura independentista unitària el 20-N a Girona

Carles Bonaventura diu que “estem convençuts de la bona predisposició de totes les parts per aconseguir-ho"

Des de Reagrupament han volgut avui felicitar obertament a ERC pels resultats de les primàries celebrades al considerar que "s’ha posat la primera pedra perquè ERC, Reagrupament i altres grups independentistes puguin sumar en una única candidatura amb vista a les eleccions del 20 de novembre". Els reagrupats consideren que amb Junqueras i Bosch "es pot parlar d’unitat independentista; en canvi, amb els anteriors líders d’Esquerra això era impossible perquè les seves prioritats a l’hora d’establir aliances eren el PSC-PSOE, ICV-EUiA i IU".

Des de RCat Gironès afirmen que s’ha d’anar a Madrid a defensar la independència de Catalunya i l’estat propi i "no pas a discutir lleis espanyoles i a participar en el sistema tal com Esquerra ha fet fins ara". En aquest sentit, expliquen que ERC ha de fer "un canvi radical en els seus plantejaments", i ha de passar, per exemple, "de compartir grup amb Iniciativa i Izquierda Unida a establir acords amb organitzacions com ara Bildu o el BNG".

Reagrupament ha avançat que ja ha començat a treballar perquè, en el cas que el conjunt dels associats decidissin que s'han de presentar a aquestes eleccions, procedir a la recollida de signatures per poder presentar-se en solitari, si aquest fos el cas, ja que la nova llei electoral obliga les formacions que ara no tenen representació a recollir les signatures del 0,1% del cens de la circumscripció (en el cas de la de Girona, 500 firmes).

En aquest sentit, Carles Bonaventura, coordinador de RCat a la regió de Girona, ha manifestat que “estem convençuts de la bona predisposició de totes les parts perquè a Girona hi pugui haver una candidatura independentista unitària el 20-N, potser no al 100%, però que s’hi acosti bastant. Si fem possible aquest ampli acord, crec que l’independentisme podrà mantenir a la circumscripció de Girona el diputat que ara té Esquerra, tot i el previsible avanç en nombre de vots del PP i CiU. En cas que Esquerra decidís concórrer als comicis en solitari, no tinc cap dubte que perdrien el diputat”.

El també regidor a l’Ajuntament de Girona hi ha afegit que, “si finalment no hi hagués una candidatura unitària de l’independentisme, segur que no serà culpa de Reagrupament, el nostre moviment ja va demostrar en les passades municipals la seva voluntat de pacte, la seva capacitat d’arribar a acords amb tothom i la seva generositat a l’hora de confeccionar les llistes. No obstant això, i tenint en compte el pes que té RCat a les comarques gironines, entenc que la nostra presència en una candidatura independentista unitària hauria de ser determinant, tot i que també vull deixar clar que les negociacions que hi pugui haver seran més d’àmbit català que no pas regional”, ha dit.

Finalment, Bonaventura es felicita pel pas fet per ERC en les passades primàries: “Sembla que finalment Esquerra intenta tornar a la línia política que no hauria d’haver abandonat mai. Espero que aquest partit històric torni a ser una formació independentista i deixi de comportar-se com un partit autonomista d’esquerres. Per fer això ja hi ha el PSC i Iniciativa. Si continuen avançant en la direcció correcta, segur que es podran establir acords amb Reagrupament”.