Enxampen tres corallers furtius al parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Els detinguts havien pescat 14,5 quilos de corall que encara era viu quan va ser comissat i que, per tant, s'intentarà replantar

En l'espai natural on es van trobar els detinguts, l'extracció de corall vermell està expressament prohibida, i d'incompliment d'aquesta norma és una infracció molt greu que pot constituir un delicte contra la fauna.

Els corallers furtius es van veure sorpresos pels Agents Rurals quan anaven a sortir de l'aigua després d'haver fet la immersió amb escafandre autònom. Immediatament van capbussar-se de nou per desprendre's del corall que havien pescat. Posteriorment, els Agents Rurals i els vigilants del parc natural van realitzar una inspecció subaquàtica per la zona fins que finalment van trobar amagades en una cova tres saques amb corall vermell i els utensilis de pesca dels furtius. El corall encara era viu.

Els tres corallers van ser denunciats i se'ls van comissar tots els equips d'immersió i el corall. En total, es van comissar 14,5 quilograms de corall vermell en brut i moll. Com que el corall encara era viu, va ser dipositat en custòdia a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona del CSIC. Allà s'analitza i tracta el corall per determinar-ne quina quantitat es podria replantar de nou al medi marí.