La sentència del Procés va fer caure un 90% la venda d'entrades del Temporada Alta

Durant aquella setmana van passar de 800 de mitjana al dia a 80 venudes

El festival Temporada Alta de Girona i Salt (Gironès) ha confirmat una caiguda "considerable" en la venda d'entrades diàries a partir del moment en què es va donar a conèixer la sentència. En concret, es va passar de vendre unes 800 localitats diàries a només 80 de mitjana.

En aquest sentit, el director del festival, Salvador Sunyer, reconeix que els fets derivats de la decisió judicial "han afectat", però reivindica la posició de Temporada Alta en aquest assumpte. A més, Sunyer ha recordat que el festival es va sumar a la vaga del 18 d'octubre ajornant i havent de tornar a programar alguns espectacles, un fet que també "es va notar".

"Aquest any hi haurà una ocupació més baixa del que és normal, això ho tenim clar, però pitjor ho passen els que estan a la presó", ha etzibat Sunyer. En aquest sentit, el director recorda que la feina del festival és "treballar amb allò que respira
el país i ajudar en el què faci falta".

Dos nous projectes del procés

En una trobada amb programadors i periodistes, Sunyer ha revelat que en els darrers quinze dies han rebut dues propostes d'obres de teatre relacionades amb el procés independentista. El director ha deixat clar que "no s'ha tancat res", però s'ha mostrat sorprès perquè fins fa quinze dies no n'havia rebut cap, i ara de sobte n'han arribat dos.

Un d'aquests projectes està liderat per un dramaturg català conjuntament amb una dramaturga d'una altra part de l'estat espanyol. Sunyer, però, no ha volgut revelar els noms ja que de moment "només són propostes" que han arribat.

Aquestes novetats fa que Sunyer doni per fet que n'arribaran més i diu que "és qüestió de temps" que es pugui veure algun espectacle relacionat amb el tema a dalt dels escenaris.