Adif haurà d'adaptar les obres de Girona a la prohibició de fer soroll a la nit

Luis María Pérez Fabregat manté que a finals del 2012 entrarà en servei la línia d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa

Adif haurà d'adaptar la planificació de les obres que està fent a l'entorn de l'estació, al parc central de la ciutat, al decret d'alcaldia que l'Ajuntament de Girona ha emès aquesta setmana. Segons el ban, no es poden fer treballs de nit si el soroll supera els 55 decibels. El director general de Grans Projectes d'Adif, Luis María Pérez Fabregat, ha admès que aquesta modificació obligarà a fer algun reajustament a la planificació de les obres però ha assegurat que des del gestor d'infraestructures acaten la decisió municipal i vetllaran per complir-la.

De fet, Pérez Fabregat ha explicat que quan planifiquen una obra busquen la màxima col·laboració de l'ajuntament afectat per minimitzar al màxim les molèsties per als veïns. "Sempre hem buscat la col·laboració i el pacte amb l'ajuntament, seguirà essent així", ha afirmat el responsable d'Adif que espera que aquestes modificacions no afectin al termini de l'obra ni al calendari previst a Girona.

Més de tres quarts de via posada

Pel que fa al conjunt de l'obra de l'alta velocitat, Pérez Fabregat ha assegurat que tot avança segons el previst i ha reiterat que a finals del 2012 entrarà en servei l'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa. "No hi ha cap dubte que el 2012, a finals, entrar en servei la línia", ha afirmat el responsable d'Adif durant una visita a Vilafant (Alt Empordà).

El director general de Grans Projectes ha assegurat que el 95% de la plataforma per sobre de la qual s'han d'assentar les vies ja està enllestida i que la via està col·locada entre un 80 i un 85%. L'electrificació i enllestir les instal·lacions es fa després de la instal·lació de la via i, per això, va lleugerament per darrere del percentatge global.

Pérez Fabregat acompanyat del subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, i de l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, han inaugurat aquest dijous dues passeres que Adif ha construït per sobre la via a aquest municipi de l'Alt Empordà perquè els vianants puguin creuar les vies sense cap risc. Les dues noves passarel·les han suposat una inversió de 3,2 MEUR (milions d'euros).

Les passeres estan situades a la zona nord-est de Vilafant, al costat del centre esportiu Els Pins. Adif qualifica l'estructura d'avantguardista perquè s'ha fet amb materials innovadors molt resistents i durables perquè aguantin millor el pas del temps. Les passeres tenen una longitud de 48,8 metres i un pes de 84 tones cadascuna.