Manifestació i cassolada contra el tancament nocturn del CAP d'Anglès

Els veïns continuaran ocupant el centre mèdic de forma indefinida

Sota el lema 'Units pel CAP, Salut escolti', una seixantena de persones van recorrer els carrers d'Anglès per protestar contra la reordenació sanitària que ha acabat amb les urgències nocturnes a la població. Des del Moviment Ter Brugent, la portaveu, Sílvia Martínez, va explicar que van decidir convocar aquesta manifestació per demostrar "que el rebuig ciutadà continua" i que els veïns volen estar tranquils sabent que tenen possibilitat d'anar al metge les 24 hores del dia.

Durant la manifestació, van criticar que el conseller de Salut, Boi Ruiz, visités Girona ahir mateix per reunir-se amb autoritats però "s'hagi oblidat dels veïns". A més, van assegurar que van demanar de forma oficial una reunió amb el titular de Salut a Girona, Josep Trias, i que només estan pendents de la confirmació de la trobada.

Martínez va detallar que estan preparat un conjunt de preguntes i peticions concretes per traslladar-les al director territorial de Salut durant la trobada. La portaveu va avançar que li volen demanar dades d'assistències nocturnes al CAP d'Anglès. "Volem saber si realment és innecessari que estigui tancat", va detallar.

Martínez va assegurar que els ànims no defalleixen i que continuaran amb les mobilitzacions. Des del dia 12 un grup de veïns va ocupar el CAP i hi passen les nit, quan abans estava obert per atendre urgències. Sílvia Martínez va explicar que continuaran fent aquestes tancades de forma indefinida, fins que Salut "escolti" i reobri el CAP de nit o fins que trobin una altra via de protesta.