Inauguren els trams gironins de la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies

El Consell Comarcal de la Selva coordina el projecte

Els trams gironins de la Ruta de la Tordera i Arbúcies s’han inaugurat avui al Molí de les Pipes d’Arbúcies. L’acte, que ha comptat amb la participació d’alcaldes i tècnics que participen en el projecte, s’ha iniciat amb els parlaments per part de l’alcalde d’Arbúcies i vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, que ha fet èmfasi en el fet de tractar-se d’un projecte que aglutina fins a 18 ajuntaments, pertanyents a 2 províncies i 3 comarques diferents.

Concretament, ha recordat que el Consell Comarcal de la Selva és l’ens que coordina el projecte, mitjançant un conveni de col·laboració amb tots els 18 ajuntaments participants, i que ara fa aproximadament un any es va fer la inauguració dels trams dels 11 primers municipis pertanyents a la demarcació de Barcelona i que avui, amb l’acte organitzat, es donaven per inaugurats els trams dels set municipis que pertanyen a la demarcació de Girona.

Per la seva banda, el diputat d’esports de la Diputació de Girona i vicepresident del Consorci Costa Brava Pirineus, Jordi Masquef, ha destacat l’esforç de la Diputació de Girona en el cofinançament d’aquest tipus de projectes de desenvolupament del territori per ajudar als municipis a emprendre iniciatives com la que es presentava avui.

Una vegada acabats els parlaments s’ha realitzat un petit recorregut per un dels trams de la “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”, concretament un tram nou de camí que s’ha construït al costat del Molí de les Pipes i que permet el pas de les bicicletes i els senderistes sense la necessitat de passar per la propietat particular del molí. El recorregut efectuat també ha permès observar els elements de senyalització de la ruta, com banderoles de seguiment o fites, totes elles seguint la normativa de senyalització del Parc Natural del Montseny, que també ha estat present a l’acte amb el seu director, Lluís Martínez. En el retorn, s’ha aprofitat per passar per la part del darrera del molí, on s’observa la riera d’Arbúcies, l’antic pont romànic perfectament conservat, així com un pas de peixos habilitat al costat de la resclosa del molí.

L’acte ha finalitzat amb un refrigeri pels assistents a l’exterior del restaurant del Molí de les Pipes.