Es preveuen 600 participants a la Mitja Marató de Figueres

Tindrà lloc el proper 1 de desembre

L’Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres (Alt Empordà) ja ho té tot a punt per a la seva celebració el proper 1 de desembre i enguany centra la quarta edició en l’atenció al corredor per consolidar un dels pocs esdeveniments atlètics homologats que hi ha actualment a les comarques gironines.

Després de tres edicions en les què els corredors han quedat gratament sorpresos per la qualitat de la bossa del corredor, aquest any “manté l’elevat nivell d’altres edicions i, fins i tot, l’incrementa”.

Road Book

Segons explica el secretari de l’entitat, Lluis Rodríguez, milloraran encara més la senyalització al circuit i la informació individualitzada als corredors. En aquest sentit, s’està treballant en un document en format pdf per fer-los arribar un “road book que se’ls enviarà per mail que els han facilitat els mateixos participants”.

Es preveu una participació de 600 atletes per cadascuna de les modalitats de 21 km i la de 10 km, una xifra que la convertirà en una de les més multitudinàries de les comarques gironines.

Seguiment a xarxes

Un dels fets diferencials d’aquesta mitja és també, segons el seu departament de comunicació, la vida activa que té a les xarxes socials. Des dels inicis fins a dia d’avui han acumulat milers de seguidors tant a Instagram camí dels 1.500 (@mitjafigueres), com a Twitter gairebé uns 1.000, i a Facebook, prop de 2.000. De fet, moltes de les promocions que llancen tenen un “èxit absolut” perquè “els nostres fans estan pendents” del que se sorteja o dels anuncis que es publiquen d’última hora.

“Molts ens feliciten perquè sempre estem al peu del canó” i la resposta a les preguntes és “immediata”, asseguren.

Implicació d'entitats

Aquest any l’Associació Atlètica Mitja de Figueres ha ampliat de 8 a 10 les persones dins de la Junta i ho ha fet amb la incorporació de Carles Callavé i Xavi Díaz. Ells també volen remarcar el compromís amb la ciutat, l'esport i la transversalitat de la cursa.

El tresorer Raül Moliner explica que “som cursa inclusiva i celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que és dos dies després del nostre esdeveniment”. Per això, aquest any i per primer cop “tenim l’honor de comptar amb la presència de corredors provinents de l’Institut Guttman”.

Donat que la Mitja de Figueres té una finalitat establerta en els seus propis estatuts, “cada any s’escull una entitat destinatària per a què rebi part dels beneficis que generem”. En aquesta ocasió, s’ha elegit a l’Associació Ona de Figueres, una entitat local que treballa per millorar la qualitat de les persones amb discapacitat intel.lectual.

En agraïment a haver estat escollits, l’entitat farà un playback dissabte 30 de novembre davant de la Casa Empordà on s’hi farà la Fira del Corredor durant tot el dia.

Lindy hop, batucada i gralla

També es comptarà amb l’animació de grallers en diferents punts del circuit, a la part baixa de la Rambla hi haurà actuacions de lindy hop de la mà del Swingats de l’Ala, el grup Tramuntakada que ja són “uns incondicionals de la Mitja”.

Qui tampoc no es vol perdre aquesta “gran festa de l’esport” és l’escola Projecte Dansa que estarà a l’avituallament de Vilabertran i l’escola de dansa Art&Dance que farà actuacions durant la cursa de La Menuda a Plaça Catalunya de Figueres.

Allà mateix també hi haurà el bus oficial de Donants de Sang ja que faran, un any més, una marató de donacions.

Sortejos

A més dels premis per als guanyadors que són diners en efectiu hi ha una excursió marítima per a dues persones amb el Magic Catamarans. Per qui guanyi el quilòmetre llançat (consisteix en recórrer els primers mil metres de la cursa amb el menor temps possible) tindrà un vol en globus amb Globus Empordà.

Com a novetat d’aquest any es faran sortejos entre tots els participants. Se sortejaran àpats per a 2 persones al Vermut, a l’Emporium de Castelló d’Empúries, al Trull d’en Francesc de Boadella d’Empordà, hi haurà material esportiu de gran qualitat com Hanker, Red Ink, Bikila,...

A la Fira del Corredor se sortejarà una nit d’hotel de Mas Bosch d’Avinyonet de Puigventós.

“No només hi haurà premis pels guanyadors” perquè “creiem que els participants es mereixen endur-se regals només pel fet d’haver participat”, assegura Toni Corona, responsable dels voluntaris.

Bossa de voluntaris

Aquest any i per primer cop s’ha dissenyat una dessuadora tèrmica de color vermell per “als centenars de voluntaris que s’han compromès i que es vulguin comprometre des d’ara amb nosaltres”. A la bossa del voluntari s’hi trobaran, a més de la dessuadora, l’esmorzar del dia amb entrepà, fruita i beguda, i vals de diversos col.laboradors.

Segons Corona, “els volem agrair la seva tasca perquè entenem que són ells els que ens donen a nosaltres i no nosaltres a ells”. De fet, un dels missatges més repetits pels speakers de l’esdeveniment de les tres edicions anteriors ha estat “sense vosaltres res d’això seria possible”.

Cursa pels més petits

La cursa de La Menuda ha convidat totes les escoles de Figueres i rodalies. Així doncs, el seu responsable, Alejo Almendros, assegura que es podran arribar als 300 dorsals previstos per aquesta edició.

Va destinada a nens i nenes de 0 a 12 anys i aquest any, per primer cop, “es donaran premis als tres primers classificats i tres primeres classificades de cada cursa”. A més, també rebran medalla cadascun dels corredors perquè “no es vol deixar cap nen sense regal ja que el que volem és que facin esport i participin d’aquesta festa”.

En total són tres curses d’entre els 400 metres i els 1.200 metres. Tots aquells menors que vulguin apuntar-s’hi poden consultar les bases a www.mitjafigueres.org , demanar informació a la seva escola o fer les inscripcions, directament, a Esports Josep.

La primera cursa es farà a les 10 hores des de Plaça Catalunya mentre que la segona i la tercera es deixaran per després de la sortida de la mitja i la 10 km. D’aquesta manera els menuts podran animar els corredors grans a l’inici del carrer Nou, davant de la Font Lluminosa.

La participació a La Menuda estarà plena de sorpreses i hi haurà xocolatada per la mainada i entrega de medalles per a tothom.