ERC qualifica ''d'ambigu'' el Pla de Govern de Girona i diu que està ''ple de pedaços''

La formació creu que està "mancat de visió estratègica"

Esquerra de Girona considera que el Pla de Govern de JxCAT és "ambigu" i que està "ple de pedaços". La formació creu que el document està "mancat de visió estratègica" i que la majoria de projectes que s'hi recullen són "deures pendents" que l'equip de govern "ha tingut parats massa temps".
El grup municipal hi troba a faltar "detalls" sobre les mesures que es volen emprendre per facilitar, per exemple, l'accés al lloguer, la potenciació de l'esport de base i el femení, la participació activa de la ciutadania o l'impuls del carrer del Carme com un eix comercial de la ciutat. ERC també hi veu "manca de visió i de projecte" en les propostes de seguretat ciutadana. En aquest sentit, diuen que es planteja ampliar el nombre d'agents, posar càmeres de vigilància o impulsar taules de seguretat però que, "en cap moment, es fa esment a la necessitat de fer un pla local de seguretat que faci un anàlisi global d'aquesta problemàtica".
 
La formació també cita com a exemple millores de la gestió de l'arbrat i inversions en aspectes com l'enllumenat o l'accessibilitat, "sense tenir un projecte global pel Parc de la Devesa ni fer-ne en cap moment esment". En aquest sentit, diuen que veuen bé moltes de les actuacions proposades i recorden que fa molt de temps que les reclamen, però que el que no comparteixen és que "un cop més, es converteixin en pedaços per seguir demorant una reflexió integral, valenta i consensuada de cap a on volem anar".

D'altra banda, el portaveu d'ERC, Quim Ayats, assegura que moltes de les propostes que s'hi fan són "deures pendents del passat" i que, en moltes ocasions, el seu partit ha reclamat. Entre elles, la lluita contra la segregació escolar; la millora dels processos participatius; el Pacte Local d'habitatge; les polítiques d'habitatges social; les inversions en espais com la Devesa, les Pedreres o les Hortes o la millora de l'accessibilitat a l'espai públic i dels parcs infantils, entre d'altres.

"L'equip de govern ha d’entendre que només podrem desencallar grans reptes com la mobilitat, l'habitatge, l'educació o la Devesa si generem grans consensos polítics i socials", assegura Ayats. En aquest sentit, reivindica la voluntat de col·laboració d'Esquerra: "A nosaltres, sempre ens trobaran disposats a seure i negociar pel bé de Girona i dels nostres veïns i veïnes, com hem fet fins ara".

Finalment, la formació valora positivament la "defensa activa de la democràcia i la llibertat d'expressió" que fa el document. "Girona és i ha de seguir sent un dels pilars de la futura República catalana i de la lluita contra la repressió, i per això és clau el compromís de l’Ajuntament", afirma Ayats.