L’exposició 'Abandoned places', d’Alícia Rius, arriba a Besalú

L'exposició compta amb 28 fotografies centrades en la recerca d’espais i d’objectes castigats pel pas del temps

L’exposició 'Abandoned places' està composta per 28 fotografies realitzades per Alícia Rius (Girona, 1982) pertanyents a diferents reportatges, que es poden veure complets al seu web.

La mateixa artista explica que aquest projecte neix de la recerca d’espais i d’objectes castigats pel pas del temps. A través de la fotografia, Rius converteix els espais i objectes en protagonistes, i aconsegueix extreure’n la bellesa natural. Rius diu que “cercant tresors amagats, m’endinso en la foscor dels espais abandonats per destapar-ne els secrets”. Habitacions solitàries, un cotxe abandonat, una escala conservada intacta en un edifici ruïnós, sabates, ampolles, llibres...; tot tipus d’objectes antics que recobren personalitat gràcies al treball d’Alícia Rius.

'Abandoned places', una nova aposta del cicle itinerant d’exposicions Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines. Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines és un dels projectes més ben consolidats del conjunt d’activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural.

Aquest projecte, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, té per objectiu crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs i fotògrafes i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Per als autors, es persegueix la promoció i la projecció professional de la fotografia, i als ajuntaments, se’ls ofereix l’exposició itinerant perquè la programin a l‘agenda cultural.

La iniciativa va començar l’any 2001. Des de llavors, han estat protagonistes d’aquestes exposicions Quim Giró, Javier Marroquin, Maria del Mar de Ribot, Rafael Bosch, Eloi Bautista, Martí Artalejo, Pere Prada, Tonyi Mateos i Elisabet Serra. La darrera mostra ha estat «Kaolack», de Joel López, que ha estat itinerant per onze municipis gironins.