Mango emetrà deute per primera vegada per valor de 200 milions d'euros

La companyia llançarà un programa de pagarés al Mercat Alternatiu de Renda Fixa

Mango emetrà deute per primera vegada per un valor màxim de 200 milions d'euros al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF), segons ha anunciat la companyia en un comunicat. La societat operativa del grup, Punto Fa, ha registrat un programa de pagarés que ha de permetre a Mango finançar-se durant els propers 12 mesos al mercat de renda fixa.
Els títols, que es dirigiran exclusivament a inversors professionals, tindran un nominal unitari de 100.000 euros i venciment de fins a dos anys. Així, Mango pretén diversificar les seves fonts de finançament de capital circulant a preus "més econòmics", amb una previsió de saldo viu d'entre 25 i 30 milions.
 
"Amb aquest primer pas en els mercats de capitals, Mango continua amb el procés de professionalització i modernització de la companyia", ha afirmat el seu director general, Toni Ruiz. A més, l'empresa confia obtenir així un "estalvi en el cost financer" per "avançar en la desintermediació bancària i la diversificació de fonts financeres".

Mango ha reduït en els últims dos anys el seu deute, passant de 617 milions a 315. El desembre de l'any passat va firmar un acord de refinançament amb els seus creditors fins a l'any 2023 per valor de 500 milions d'euros que inclou un tram circulant de 100 milions que encara no s'han utilitzat.