El festival Temporada Alta de Girona s'envolta de música amb 20 concerts programats

Sopa de Cabra, Antònia Font, Sílvia Pérez Cruz i Raimon són alguns els artistes que hi actuaran

  • Sílvia Pérez Cruz és un altre de les artistes destacades
    Sílvia Pérez Cruz és un altre de les artistes destacades
  • Sopa de Cabra tancarà la gira a Girona
    Sopa de Cabra tancarà la gira a Girona
  • Antònia Font portarà el seu lamparetes al Temporada Alta
    Antònia Font portarà el seu lamparetes al Temporada Alta
Seran 18 artistes repartits en una vintena de concerts entre els que hi consten diversos plats forts. Un d’ells són els dos concerts de Sopa de Cabra, un dels grups emblemàtics del rock català dels anys 90, que enguany celebra els seus 25 anys i tanca amb aquests dos recitals (30 de setembre i 1 d’octubre) la gira de celebració d’aquest assenyalat aniversari. Anna Roig i L’ombre de ton chien és un dels altres grups destacats dins la programació d’enguany. El concert (2 d’octubre) forma part de la gira de presentació del seu darrer disc, Bigoti vermell. El dissabte 8 d’octubre serà el torn d’Antònia Font, la formació mallorquina pionera de la nova fornada de música en català, i Raimon presentarà el seu disc Rellotge d’emocions el 15 d’octubre. Tot plegat, sense oblidar el recital de Sílvia Pérez Cruz (10 de novembre), un concert especial amb el qual la cantant empordanesa avançarà les cançons del seu primer àlbum en solitari i com a compositora, que és un sentit homenatge al seu pare.
 
Presència d’artistes d’arreu del món

La present edició de Temporada Alta comptarà amb la reconeguda Orquesta Buenavista Social Club, hereva de l’esperit i la tradició de la millor música cubana (20 de novembre), acompanyada per la cantant Omara Portuondo, una de les figures més emblemàtiques del continent americà dels darrers seixanta anys. Els seguirà la cantant madrilenya Russian Red, que el 27 de novembre presentarà els temes que formen part del seu últim treball, Fuerteventura; com també presentarà nou àlbum en primícia a Espanya el duet The Do, el primer grup francès que, cantant en anglès, es va situar al número 1 de vendes a França.
 
Una de les veus més destacades del nou flamenc, Niña Pastori, presentarà el 2 de desembre  el seu disc La orilla de mi pelo, format per cançons alegres i optimistes en les quals el flamenc s’acosta al pop i als ritmes llatins. Però a la 20a edició de Temporada Alta també s’hi podran descobrir noves i suggerents veus com la de Lizz Wright (11 de novembre), un bon i significatiu exponent del jazz actual. El 3 desembre es podrà gaudir de la música de Tiken Jah Fakoly, que des de Costa d’Ivori portarà els temes del seu treball African Revolution.
 
Apostes especialment pensades per al públic jove

El concert de la formació madrilenya Vetusta Morla, que s’inclou en la gira de presentació del disc Mapas (21 d’octubre), és un dels recitals que demostren l’objectiu de Temporada Alta 2011 d’arribar amb força als joves. Aquest grup, que va néixer l’any 2008, s’ha convertit en un veritable fenomen de masses. L’actuació dels madrilenys es complementarà amb la dels gironins Sàvats. Una altra proposta interessant és l’actuació dels germans belgues 2manydjs, que estan triomfant a escala global en el terreny de la música electrònica. Aquests dos concerts es faran a la Sala La Mirona, que es converteix així en un dels escenaris escollits per a les apostes dirigides als joves, juntament amb la Sala Platea-Tourmix, un nou espai on els dijous a la nit s’oferiran petits recitals de grups consagrats i emergents de l’escena musical del país (Maika Makovski, La laia+Very Pomelo, Gertrudis+Facto i Surfing Sirles+Esperit!).