Tres detinguts per tenir 150 plantes de marihuana en un xalet de Lloret de Mar

Els arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial

El 19 d'agost passat una patrulla de paisà que estava fent gestions policials a la urbanització Lloret Blau va sentir una olor molt intensa de plantes de marihuana. Els agents van iniciar una recerca per la zona, fins que van localitzar una plantació en un terreny annex a una casa amb jardí. Els mossos van poder observar, des d'una parcel·la abandonada del costat, que hi havia una seixantena de plantes de marihuana. Totes elles estaven parcialment envoltades per una lona negre amb la finalitat de protegir-les i que no fossin detectades des del carrer. 

Davant la troballa, els mossos van sol·licitar a l'autoritat judicial competent una entrada i escorcoll al domicili investigat, que es va dur a terme el matí del 13 de setembre. D'aquesta manera, es van detenir a l'habitatge Hector G. L. i Alejandro M. V., mentre que Jose Maria A. G. va ser arrestat l'endemà.

Els mossos van comissar prop de 150 plantes de marihuana, distribuïdes tant en testos dins del menjador, com fora al jardí, plantades a terra i semi tapades amb la lona negre. Les plantes eren de diferents mides i edats de creixement. També es va comissar una llibreta amb diverses anotacions, que concretaven des del gener d'enguany conceptes com el tipus de marihuana plantada i la quantitat de producció (quantes bossetes s'havien de preparar o podien sortir de la plantació), i, també, el preu de les dosis.

Els tres detinguts, Hector G.L., de 32 anys i veí de Barcelona; Alenjandro M. V., de 19 i veí de Lloret, i Jose Maria A. G., de 34 i veí de Cardedeu, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que va ordenar-ne la llibertat amb càrrecs.

176 plantes en un mas de Cistella

Aquest és el segon cas que ha transcendit en dos dies de localització de grans plantacions de cànnabis. En concret, ahir es va saber que la Guàrdia Civil va detenir divendres passat un pare i el seu fill per tenir en un mas de Cistella (Alt Empordà) 176 plantes de marihuana, que pesaven en total uns 340 quilos. En aquest cas es tractava d'una plantació de grans dimensions i dividida en diverses parcel·les, dissimulades principalment per cultius de blat de moro i melca.