Detinguda la cuidadora d'una residència de Girona per robar als ancians

Va vendre joies per valor de més de 5.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 19 de novembre a Girona una dona de 24 anys, de nacionalitat hondurenya i veïna de la ciutat, com a presumpte autora de nou delictes de furt.

A mitjans del mes de novembre agents del Grup de Proximitat d’aquesta comissaria van tenir coneixement que en una residència de gent gran de la ciutat estaven desapareixent joies de diverses dones grans que hi residien.

Fetes les investigacions pertinents els agents van saber que una treballadora, que feia tasques de cuidadora a dones d’edat avançada en aquesta empresa, havia realitzat, entre els dies 12 de setembre i 24 d’octubre, set moviments de compravenda de diferents joies en establiments de la ciutat.

Amb posterioritat, entre els dies 4 i 5 de novembre els mossos van detectar dues transaccions més de joies. La suma de les nou vendes d’aliances, penjolls i cadenes ascendia a un total de 5.121 euros de benefici.

La treballadora del centre tenia cura de dones d’edat avançada que hi resideixen o en són usuàries, de manera que s’aprofitava de la seva proximitat, confiança i vulnerabilitat alhora de perpetrar els furts.

El centre, que ha col·laborat estretament amb la policia, ha facilitat que s’hagin pogut esbrinar la procedència d’algunes joies que ja havien estat venudes en diferents botigues de compravenda d’or de la ciutat de Girona i que ja s’han pogut retornar a les seves víctimes.

La detinguda, a qui no li consten antecedents, passarà properament a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Els Cos de Mossos d’Esquadra recomanen que les persones que resideixin en aquests centres o residències i desitgin portar o tenir aquestes pertinences, es poden inventariar a través de fotografies o descripcions detallades de les joies per part de les famílies, i així en cas de pèrdua o sostracció siguin fàcilment reconegudes i facilitin la feina policial.