La tercera edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola premiarà treballs digitals

Els guardons estrenen un web que recull les publicacions premiades en anys anteriors

Davant les diverses iniciatives de caire periodístic que han sorgit darrerament a la xarxa des de les comarques gironines ha portat als organitzadors dels Premis Carles Rahola a distingir també aquests treballs en la seva tercera edició. 

Una altra de les novetats d'enguany és l'estrena del web, que a part d'incloure informació sobre els guardons també preveu recollir tots els treballs premiats en edicions anteriors. En aquest sentit, el president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Narcís Genís, ha considerat serà un "referent" d'aquí a uns anys ja que servirà per "saber com es feia el periodisme i què es premiava". 

Quant a la participació, els organitzadors esperen superar els 82 i els 99 treballs presentats en les dues primeres edicions, i també, que "no baixi el llistó de la qualitat", ha subratllat Genís.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Jaume Torramadé, ha justificat l'existència dels premis manifestant que els resultats d'un periodisme "excel·lent" s'han de "reconèixer". També ha reflexionat que els guardons serveixen per donar continuïtat a la relació "d'amor i odi" entre els periodistes i els polítics, tot i que ha reconegut que els polítics no sabrien "què fer" sense alguns dels missatges que els adrecen els mitjans.

Termini fins a l'1 de desembre

Qui vulgui optar a algun dels premis Carles Rahola d'aquest any ha de presentar la seva proposta fins a l'1 de desembre d'enguany. Poden aspirar als guardons tots aquells treballs publicats, emesos o difosos entre l'1 de desembre del 2010 i el 30 de novembre d'aquest any, i s'han de fer arribar en un sobre tancat a la seu de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes -al web es poden consultar les bases dels premis.

Els guardons es lliuraran al gener, en un acte públic amb la presència de tots els participants, així com de representants del món periodístic i cultural gironí.

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola

Aquests guardons prenen el relleu al tradicional sopar de periodistes de Nadal amb l'objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura.

A la nova categoria d'aquesta edició de continguts periodístics multimèdia se sumen les ja tradicionals del millor projecte sobre comunicació periodística; la del treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia; el Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia; el millor treball informatiu o divulgatiu en TV o TV en línia; el guardó de fotoperiodisme, i el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional. 

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

La primera edició dels premis es va celebrar al gener del 2010 a l'Auditori Palau de Congressos de Girona. Els guardons estan dedicats al periodista gironí i escrivent de la Diputació Carles Rahola, que va ser afusellat el 15 de març del 1939 per les tropes franquistes.