Desmunten la tuneladora Gerunda després d'un mes i mig de feina

El cuc d'acer de 125 metres i dos tones de pes va arribar a principis de juliol a Fontajau després de perforar els túnels urbans del TAV

La fi dels treballs de desmuntatge de la tuneladora Gerunda ha estat un dels temes que s'han tractat aquest matí en la Comissió política sobre el seguiment de les obres del TAV que l'Ajuntament de Girona ha fet aquest matí. En la reunió, convoca a instàncies de l'alcalde, Carles Puigdemont, hi ha assistit els portaveus dels diferents grups polítics (en el cas d'ICV hi ha acudit un assessor) i l'alcalde ha explicat les novetats més destacades en relació a les obres del passat mes. Aquesta és la primera reunió d'aquest caire que ha convocat el nou alcalde, Carles Puigdemont.

Entre aquestes novetats, s'ha explicat que totes les peces de la tuneladora Gerunda, un cop s'ha acabat la perforació dels túnels urbans de l'alta velocitat, ja han estat retirades. Les tasques es van iniciar després que el cuc d'acer arribés al pou d'extracció a mitjan juliol i s'han allargat fins a principis de setembre. El gran forat que ha servit per desmuntar i extreure la tuneladora es convertirà en una sortida d'emergència i una via de ventilació del propi túnel un cop entri en servei el TAV.

Entre les informacions que s'han tractat, també s'ha explicat que ja hi ha acord amb Adif per enderrocar les antigues instal·lacions del camp de tir de la Devesa i que l'enderroc es farà quan es retirin unes plaques d'uralita que contenen amiant.

A més, també s'ha explicat que des del passat 7 de setembre funciona una barrera que controla l'accés rodat al parc de la Devesa i s'ha avançat que l'estimació és que per Fires de Sant Narcís d'aquest any hi haurà un control automàtic per matrícules. 

Un cop acabats els túnels del TAV, els carrers afectats per les obres tornen a la normalitat. És el cas del carrer Tomàs Mieres i passatge Farinera on ja s'ha reasfaltat i, segons ha informat l'ajuntament, properament, es reposaran els serveis als carrers Bernat Boades i Ramón Torró.