Girona tindrà a finals d'any un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al centre de la ciutat

De moment només hi ha dos cotxes que en puguin fer ús, però l'Ajuntament espera que altres conductors s'animin

La instal·lació d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics és una de les mesures que portarà a terme l'Ajuntament de Girona per fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat. Joan Alcalà ha dit que el cost de la instal·lació és "relativament petit" en comparació amb els avantatges que comportarà. 

El regidor ha admès que, de moment, a la ciutat només hi ha dos cotxes que circulin amb electricitat. Un d'ells és el seu i l'altre, és de propietat municipal i el fa servir l'àrea d'Educació. Joan Alcalà, però, ha dit que el nou punt de recàrrega permetrà solucionar un fre amb què es troben molts dels qui volen adquirir un cotxe urbà d'aquestes característiques. 

"Molta gent té por que no trobi cap lloc on carregar la bateria; per això, amb aquesta mesura volem animar-los", ha concretat el regidor de Mobilitat. 

Dues noves estacions de Girocleta

A més d'aquesta mesura, dins l'àmbit de la sostenibilitat, l'Ajuntament de Girona preveu obrir dues noves estacions de Girocleta, una a la plaça Marquès de Camps i l'altra al sector de Fontajau. "Perquè la Girocleta realment sigui sostenible, la distància entre les estacions ha de ser, com a màxim, de 500 metres", ha concretat Alcalà. I ha afegit: "D'aquesta manera, el parc de bicicletes s'autoregula, i ens estalviem haver de portar-ne unes d'un costat a l'altre amb un vehicle". 

El regidor de Mobilitat i Via Pública també ha recordat que, d'ençà de divendres, el consistori ha començat a aplicar un nou criteri a l'hora de pintar passos de vianants. Amb l'objectiu de millorar la seguretat dels vehicles de dues rodes, una de les franges no es pinta completament.

"L'objectiu és evitar les relliscades que hi pugui haver amb la pintura, sobretot quan plou", ha dit Alcalà. Dins l'àmbit de la seguretat, el regidor, però, també ha precisat que l'Ajuntament es vol posar ferm a l'hora de controlar l'excés de velocitat. "L'any passat, les denúncies per excés de velocitat al casc urbà van augmentar un 114%", ha dit el regidor per exemplificar la problemàtica. 

Setmana de la Mobilitat

Joan Alcalà ha fet aquests anuncis durant la presentació dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011. En total, arreu de la demarcació, 33 ajuntaments participen a la iniciativa, que aquest any arriba al desè aniversari sota el lema 'Estalvia benzina, regala aire net'.

Entre els actes que s'han organitzat a les comarques gironines hi ha caminades, visites culturals, curses de transport, exposicions sobre seguretat viària, tallers de bicicletes i pedalades (aquesta darrera, l'activitat més demanada als municipis). A Girona, com a novetats, aquest any destaquen la primera edició del concurs de còmics sobre mobilitat, la gravació d'un lipdub per a la mobilitat sostenible a la UdG, una taula rodona amb el títol 'Experiències de mobilitat sostenible i segura' i la conferència 'Ciutat cívica:Com podem aconseguir-ho?'.