L'Ajuntament de Girona retira el fanal de la plaça del Vi que havia instal·lat l'anterior govern

CiU argumenta que el llum incomplia el Pla Especial del Barri Vell i molestava en celebracions com el pregó o les diades castelleres

Després que CiU reivindiqués en diverses ocasions durant els vuit anys que va estar a l'oposició la retirada del fanal del davant del consistori, avui s'ha vist materialitzada la seva proposta. A mig matí s'han fet les maniobres per treure el llum, que segons l'equip de govern actual no respectava l'estètica de la plaça del Vi, a part que infringia la normativa del Barri Vell, i també suposava "problemes de mobilitat als transeünts" i entorpia algunes celebracions, segons CiU.

El regidor d'Urbanisme ha quantificat les obres per retirar el fanal i eliminar el graó que hi ha al costat en poc més de 3.200 euros, un cost que "no és elevat tenint en compte que es restaura la legalitat", ha apuntat.

L'anterior equip de govern va argumentar que la instal·lació del fanal era per regular el trànsit i així evitar que els vehicles envaïssin l'ajuntament. En aquest sentit, Ribas considera que "es podien haver buscat altres elements" per fer aquesta funció, i també ha manifestat que tothom ha de ser "cívic" i entendre que no es pot envair l'entrada del consistori amb el vehicle.

Un possible futur a Taialà

Pel que fa al futur del fanal, Ribas ha apuntat que es col·locarà en algun altre punt de la ciutat encara per decidir, tot i que una de les propostes és una plaça pública de Taialà. No obstant això, el regidor ha assegurat que encara s'està estudiant quina és la millor alternativa per al llum. 

Projecte per il·luminar la plaça del Vi

D'altra banda, Ribas ha explicat que està "en dansa" un projecte per il·luminar el consistori. Només ha pogut avançar que preveu il·luminar l'ajuntament amb llums laterals o per sota dels elements arquitectònics de la façana, tenint en compte que la normativa només permet que la il·luminació estigui adossada als edificis.