La militància escull Oriol Junqueras com a nou president d'ERC

Reagrupament assegura que "ara ja es pot treballar amb els republicans per la independència"

Els seixanta col·legis electorals repartits arreu de Catalunya també van ser escenari per escollir ahir qui ha d'encapçalar la llista d'Esquerra a les eleccions generals del 20 de novembre. Alfred Bosch serà el cap de cartell d'ERC a les eleccions espanyoles, amb el 65,81% dels vots, mentre que Joan Ridao ha obtingut el 30,66% dels vots.

Al llarg d'avui es validaran tots els vots recollits en la seixantena de col·legis electorals d'Esquerra i s'anunciaran els resultats definitius.

Picada d'ullet de RCat

Reagrupament (RCat) va mostrar-se satisfet amb els resultats obtinguts ahir per part de la militància d'Esquerra i va assegurar que amb l’elecció d’Oriol Junqueras i Alfred Bosch "s’aplana el camí per a treballar amb ERC per a la plena sobirania de Catalunya mitjançant una coalició independentista a les properes eleccions al congrés espanyol". RCat ha confessat que el partit ha mantingut converses aquests últims dies amb Junqueras, que avalarien aquestes afirmacions.

Amb tot, RCat asseguren que es posen "en disposició" per buscar els punts de confluència entre Reagrupament Independentista i Esquerra per preparar una proposta electoral independentista de coalició per a les properes eleccions al congrés espanyol.