Mas retreu a Chacón que només se'n recorda Catalunya quan és època d'eleccions

El president de la Generalitat defensa que el vot a CiU no només evitarà una majoria del PP sinó també que el país les passi "magres"

Artur Mas ha fet una crida als catalans perquè, el proper 20 de novembre, evitin amb els seus vots una majoria absoluta del PP. Segons ha assegurat el president de la Generalitat, si els populars l'aconsegueixen, es podria tornar a la situació que va viure Catalunya entre els anys 2000 i 2004, moment en què el país les va passar "magres".

Per a Mas, a l'hora d'anar a les urnes, a Catalunya no té sentit decantar-se per "la manera clàssica" -és a dir, votar els socialistes- a l'hora d'evitar que el PP obtingui majoria absoluta. El president de la Generalitat ha assegurat que, tot i que votar el PSC restaria força als populars, això no "serviria per al país". 

"Ara és el moment d'apel·lar a la gent de Catalunya perquè recordin que aquí, les eleccions no són cosa de dos sinó de tres", ha ressaltat el president de la Generalitat, en referència a CiU. Per a Mas, aquesta és la única manera en què, a més d'evitar que el PP pugui governar sense lligams, també s'asseguri la defensa dels interessos de Catalunya.

En aquest punt, el president del Govern no s'ha estat de fer una dura crítica als socialistes. "De tota la munió de diputats i senadors que van obtenir a les eleccions, a l'hora de la veritat no n'hi ha cap que hagi destacat per fer alguna cosa en defensa de Catalunya", ha remarcat Artur Mas. 

Tornar a descobrir Catalunya

Per això, el president ha estat especialment incisiu quan s'ha referit a la candidata socialista, Carme Chacón, que aquest mateix dissabte ha estat nomenada pel partit. "Chacón ara torna a descobrir que existeix un país que es diu Catalunya", ha dit Mas. El president de la Generalitat ha acusat la candidata socialista d'haver girat l'esquena a Catalunya durant els darrers quatre anys, perquè estava massa ocupada "entre Defensa, els militars i -sobretot- el PSOE". 

Durant el seu discurs, Artur Mas ha posat diversos cops l'accent en la necessitat que CiU tingui un grup fort a Madrid per poder fer de mur davant els interessos del PP. "No és el mateix un PP amb l'embranzida d'una majoria absoluta a l'hora de parlar del català, que no un PP a qui se l'aturi i se'l pugui condicionar", ha dit el president de la Generalitat.

I ha afegit: "I no cal dir que, si hi ha alguna possibilitat, encara que sigui molt complicada, que es pugui plantejar amb força el pacte fiscal, és que a Madrid no hi hagi majoria absoluta del partit popular". El president de la Generalitat ha tancat aquest dissabte l'Escola d'Estiu de Convergència, que s'ha celebrat a l'hotel El Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm, i que ha girat al voltant del títol 'La transició nacional cap al dret a decidir'.

Durant l'acte de clausura, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lamentat que la reforma de la Constitució hagi posat "en una situació límit" els ajuntaments, i ha destacat que ara és l'hora que Generalitat i administració local vagin a la una "per fer força i pressionar Madrid". 

Un avet per simbolitzar fortalesa

Abans dels discursos, el president de la Generalitat, l'alcalde de Barcelona, el secretari general adjunt de CDC Oriol Pujol, i l'alcalde de Sant Hilari Robert Fauria, han plantat un avet al paratge. L'arbre, conegut com 'Avet de Masjoan' és una espècie autòctona híbrida, sorgida de l'avet autòcton del Montseny i de l'avet pinsapo. 

L'espècie, certificada a la dècada dels 50, es va definir com 'l'avet més fort d'Europa'. Amb el gest de plantar l'arbre, la federació ha volgut "simbolitzar la seva confiança en el futur de Catalunya".