Rigau assegura que arribaran 'fins on faci falta' per defensar l'escola en català

La consellera d'Ensenyament diu que "no es plantegen el no" i que hi ha altres instàncies judicials on el Govern es podria adreçar

La suspensió de l'ultimàtum de dos mesos que el TSJC va donar al Departament d'Ensenyament per implantar el castellà també com a llengua vehicular a les escoles és una bona notícia per a Irene Rigau. La consellera creu que endarrerir el termini és "una bona senyal" perquè el tribunal podrà analitzar amb més deteniment i sense la pressió del temps el recurs que el Govern ha presentat a la interlocutòria. "Com més temps tinguin per estudiar el recurs, més possibilitats tenim que s'entengui que el model té l'empara de la LEC i de l'Estatut", ha afirmat Rigau.

La consellera ha assegurat que estan convençuts de la plena legalitat del model lingüístic a les aules i ni tan sols es plantegen rebre "un no" al recurs. "Ens plantegem guanyar el recurs", ha afirmat Rigau que recorda que, sinó, hi ha altres instàncies en el món judicial i altres tribunals als que poden recórrer per reconèixer la legalitat del model d'ensenyament català. De fet, Irene Rigau ha assegurat que arribaran "fins on faci falta". "Tenim esperança que acabi bé", ha detallat la consellera.

Irene Rigau ha instat a separar el tema lingüístic a les escoles de la precampanya electoral a les generals. Tot i que la consellera diu que hi ha partits que ataquen el català a Espanya com a argument per "agradar" perquè aixeca simpatia entre els votants i, per contra, "modera el discurs" a Catalunya també amb l'objectiu de treure'n rèdit electoral. "Hem de separar el tema de l'ambient electoral", ha afirmat Rigau.

La consellera ha visitat Girona per participar en els actes de commemoració del centenari de l'escola Bruguera. Rigau ha instat pares, alumnes i professors a seguir amb l'esperit d'aquests cent anys de defensa de la llengua i del model educatiu català buscant sempre l'excel·lència.