L'empresa Simon de Riudellots de la Selva vol fer un ERO temporal a tota la plantilla

La firma ja va presentar un expedient de regulació temporal l'any 2009 a totes les empreses que té a Catalunya

Durant la reunió que hi ha prevista aquest divendres entre representants de l'empresa i treballadors, es donaran a conèixer les dades econòmiques i s'obrirà un període de negociació. L'expedient podria afectar a la totalitat de la plantilla i podria aplicar-se fins al 31 de desembre del 2012 per uns 120 dies.

L'empresa al·lega que a dia d'avui no hi ha feina per a tothom però també reconeix que només s'aplicarà si és necessari, i que si hi ha un augment de comandes i de l'activitat, la mesura no s'haurà d'aplicar en la seva totalitat, com ja va passar amb l'ERO temporal del 2009 que afectava als 800 treballadors de totes les empreses que Simon té a Catalunya.

Els sindicats no veuen malament aquesta mesura, ja que permet fer ajustos sense haver d'arribar a acomiadaments, però adverteixen que exigiran a l'empresa que garanteixi tots els llocs de treball i es comprometi a mantenir la fàbrica. 

El tancament de la fàbrica de Barcelona i la inversió a Riudellots

Aquest febrer la companyia va decidir tancar la fàbrica que tenia al districte tecnològic 22@ de Barcelona i recol·locar els seus 64 treballadors a les plantes que el grup té a Olot, Riudellots de la Selva i Martorelles. 

Pel que fa a la planta de Riudellots de la Selva, la firma va invertir ara fa un any 7,5 MEUR en un centre logístic amb una superfície d'uns 11.000 metres quadrats, en uns terrenys pròxims al centre de producció gironí.

Simon va veure reduïda un 25% la seva facturació durant el 2008 i va decidir apostar per noves línies de negoci i entrar a nous mercats. L'estratègia li va permetre millorar els resultats i durant el 2010 va aconseguir facturar un 13%, fins als 267 MEUR. 

Actualment, l'empresa té una plantilla d'unes 1.000 persones a Espanya i és present a més de 50 països, amb plantes de producció a la Xina, Marroc, Brasil, França, Argentina, Mèxic, Rússia, Turquia, Polònia i Índia.

Les negociacions de l'ERO a Bombes Espa de Banyoles

El comitè d'empresa no accepta els 20 dies per any treballat que ofereix als 60 treballadors que la firma gironina vol acomiadar i que representa el 14% de la plantilla, en considerar que és el mínim que obliga la llei. L'empresa també vol presentar un ERO temporal que afectaria l'àrea de producció. La firma gironina, dedicada a la fabricació de bombes elèctriques i sistemes de distribució d'aigua, justifica les mesures arran de la davallada en el 38% de les vendes que ha patit en els darrers quatre anys. 

Aquest divendres hi ha prevista una reunió entre empresa i comitè durant la qual es lliurarà la documentació de l'ERO, que està previst que s'entri al Departament de Treball en els pròxims dies. Un cop fet aquest pas, s'obrirà un període de negociació de 30 dies.