Gairebé un mes de vaga a Suntransfers de Torroella per l'acomiadament d'un treballador

Acusen l'empresa de "repressió sindical"

Aquest dijous és el 28è dia consecutiu de vaga indefinida de treballadors de Suntransfers de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Segons explica la CNT, el 60% de la plantilla l'ha secundada des que el 17 d'octubre van decidir començar-la per denunciar el conflicte laboral que hi ha a l'empresa.

Des de llavors s'ha intentat arribar a un acord amb l'empresa però no ha estat possible i ja s'ha iniciat la via judicial. Segons explica Marcel Surinyach, secretari d'Acció Sincial de la CNT, ahir es va celebrar un acte de conciliació previ al judici sense acord.

"Reclamarem un acomiadament nul i la readmissió dels tres treballadors acomiadats" el mes d'octubre, ha assegurat.

Des del sindicat denuncien que darrere aquests tres acomiadaments hi ha una "repressió sindical". I és que, segons el sindicat, l'empresa va fer-los fora poc després que Inspecció de Treball l'obligués a pagar un seguit de millores que havien reclamat des del comitè d'empresa, creat ara fa un any, com era el pagament de festius i les pauses de descans visual. En aquest sentit, destaca que entre els tres treballadors acomiadats hi ha un representant sindical i ha posat de manifest que tots tres "estaven molt ben considerats" a l'empresa a partir de les avaluacions que es fan. La direcció, en canvi, atribueix els acomiadaments a motius disciplinaris.

S'ha creat una caixa de resistència solidària per ajudar als treballadors que porten tots aquests dies sense treballar. També denuncien que l'empresa està fent "esquirolisme", cobrint torns que per la vaga han quedat buits amb companys que fan altres horaris.

Al marge de reclamar la readmissió dels tres treballadors, també demanen la negociació d'un nou conveni col·lectiu perquè el que tenen no s'ajusta a les rutines i especificat del seu treball. Actualment tenen el conveni de turisme i volen un nou conveni de centre de treball.