El Parlament aprova construir una comissaria a la Jonquera i fer una de nova a Salt

La comissió d'Interior ha aprovat per unanimitat les dues resolucions, una presentada pel PP i l'altra per ICV

Aprovada per unanimitat la proposta de resolució sobre l'execució del projecte de construcció de la seu dels Mossos d'Esquadra a Salt, presentada pel PP. La comissió d'Interior hi ha donat el vistiplau aquest dijous. En el text, el portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, assegura que és un municipi que necessita "de manera urgent" la comissaria per garantir la seguretat. A més, detalla que després de reclamar-la durant "molt de temps", semblava que finalment podria disposar d'una comissaria amb el projecte de construcció de la nova seu regional, impulsat per l'anterior Govern.

El PPC recorda que la decisió va aixecar polseguera perquè l'anterior conseller d'Interior volia tancar la comissaria de Vista Alegre de Girona un cop estigués enllestida la de Salt. "Tenint clar que això no pot passar i que la construcció de la nova seu regional a Salt no ha d'anar en detriment ni en contra del manteniment de l'actual comissaria dels Mossos al centre de Girona, cal tirar endavant el projecte per tal que el municipi de Salt compti amb una comissaria en condicions", reclama la resolució aprovada. "No tenir-la, com passa actualment, perjudica greument la seguretat ciutadana al municipi", conclou.

L'altra resolució, presentada per ICV, detalla que la regió de Girona té molts quilòmetres de frontera i és una porta d'entrada i sortida del país. "Aquesta situació fa que sigui necessari que en aquesta zona hi hagi una comissaria per millorar la prestació de servei i la coordinació amb les policies dels estats espanyol i francès", recull el text que ha quedat aprovat per unanimitat. A més, recorden que la comissaria més propera a la zona fronterera és la de Figueres i que ja està a 21 quilòmetres. Per això, han instat el Govern de la Generalitat a construir a la Jonquera una comissaria de districtes amb un nou sector de trànsit.