Aigua de Ribes entra al mercat de les aigües amb gas embotellades

La firma ha comprat a Nestlé Waters la seva planta de Caldes de Malavella i en mantindrà la plantilla

Nestlé Waters Espanya S.A. és una de les societats que la multinacional suïssa té a l'estat espanyol. Es dedica comercialitzar aigua embotellada sota el paraigües de les marques Aquarel, Viladrau, Perrier, S.Pellegrino i Acqua Panna. 

Fins ara, la societat també disposava de la propietat de les deus San Narciso i Imperial, a més de la planta embotelladora d'aigua amb gas a Caldes de Malavella. Ara, però, Nestlé Waters Espanya S.A. ha arribat a un acord amb Aigua de Ribes, mitjançant el qual aquesta empresa gironina comprarà tant els drets de les dues fonts com la planta a la multinacional.

L'acord estableix que Aigua de Ribes incorporarà a la seva plantilla la totalitat dels treballadors de Caldes de Malavella, i els hi mantindrà tant les condicions laborals com els drets adquirits. Amb aquesta adquisició, Aigua de Ribes amplia la seva activitat i entra al mercat de les aigües amb gas embotellades. 

L'operació també inclou un contracte de distribució, que estableix que Nestlé Waters Espanya tindrà l'exclusivitat de comercialització de la marca San Narciso als canals que no es dirigeixin als consumidors de les llars. Segons ressalten les dues empreses, aquest acord "vol contribuir a l'èxit de l'operació, tant a nivell d'activitat com de preservació de llocs de treball". 

Tot i que l'acord de compravenda ja s'ha establert, no es farà efectiu fins que no es tanquin diversos serrells. Entre aquests, falta rebre diferents autoritzacions, sobretot la de la Direcció General de Mines de la Generalitat. 

14 MEUR de xifra de negoci

Aigua de Ribes, fundada l'any 1969, té una plantilla de 76 persones. L'any passat, la seva xifra de negocis va assolir els 14 milions d'euros (MEUR).

Per la seva banda, Nestlé Waters Espanya té una plantilla mitjana de 330 persones. La societat compta amb dues plantes d'embotellat a Viladrau (Osona) i Herrera del Duque (Badajoz).