Olot aprova la moció en suport al català a l'escola amb l'abstenció de PxC i el vot en contra del PP

Plataforma al·lega que no vol "entrar en el joc" polític i els populars segueixen la línia del partit

La capital de la Garrotxa s'afegeix a la llista de poblacions que han aprovat per ple la moció per la defensa del model d'escola catalana, tal com ja han fet ciutats com Girona i Figueres. L'alcalde Josep Maria Corominas ha assegurat "estar molt satisfet" per la seva aprovació, ja que és un gest en suport a aquelles persones que dilluns van sortir al carrer per defensar el model d'immersió lingüística, però també "la llengua com a signe d'identitat i la cohesió social que està molt lligada al fet que tots coneguem el català". 

La moció s'ha presentat de forma conjunta des d'ERC, el PSC, CiU i Reagrupament, amb el suport explícit de Solidaritat per la Independència i Alternativa per la Garrotxa que van quedar fora del ple però que s'han sumat a la iniciativa. 

Per ERC no és un model "perfecte" però és el que "convé"

Des d'ERC s'ha aprofitat la votació per "lamentar" que s'hagi hagut d'arribar a aquest "extrem", ja que consideren que "en un país normal això no passaria". Segons paraules del seu portaveu, Pere Gómez, la immersió lingüística és un sistema "reconegut" fins i tot per organismes internacionals, que porta 30 anys en funcionament de "comú acord" amb la societat i la comunitat educativa. Tot i que reconeix que en alguns punts potser "no és perfecte", és el que "convé" en aquests moments perquè "no va en contra de ningú i garanteix que els alumnes dominin el català i el castellà". 

Gómez alerta que el sistema que plantegen els que hi estan en contra "dividirà la societat" i coincideix amb les paraules del president Jordi Pujol sobre el fet que Catalunya viu moments molt difícils de centralització de l'Estat i que cal defensar-se per evitar que el país desaparegui.

L'abstenció de PxC i el vot en contra del PP

Els dors regidors e PxC han decidit abstenir-se per "no entrar en el joc" i en considerar que es tracta d'una "discussió política" dels partits estatals ara que venen les eleccions. Així ho ha exposat el portaveu del partit, Moisès Font, tot dient que el que es fa és "buscar problemes on no n'hi ha". I afegeix: "No considerem que el model lingüístic porti massa problemes a Catalunya i per això el partit ha considerar que el que s'havia de fer era abstenir-se". 

Per la seva banda, l'única regidora del PP a Olot, Júlia Sala, ha seguit la línia del partit i hi ha votat en contra. "No hi hem donat suport perquè es demana que el Govern no compleixi les lleis ni acati les sentències i perquè se segueix negant la pluralitat i la realitat de Catalunya i no es respecten els drets i llibertats dels ciutadans", ha assenyalat. 

Sala considera que els alumnes surten més ben formats en català que en castellà i per això defensa que els alumnes rebin altres assignatures en castellà. "Estic a favor de l'escola bilingüe i trilingüe", ha dit. 

El vot a favor del PP de Palamós

Preguntada pel fet que el regidor del PP a Palamós, Ricard Fontanet, votés a favor de la moció en favor d ela immersió lingüística en el ple d'aquest dimarts, Sala no ha volgut fer declaracions i ha assegurat no haver parlat amb la direcció del partit sobre la moció. L'ajuntament palamosí va aprovar la moció per unanimitat.