Els manifestants de Tsunami Democràtic decideixen passar la nit al tall de l'AP-7 a Girona

El moviment dona per acabat el tall de la frontera basco-francesa a Irún

Tsunami Democràtic ha decidit allargar la mobilització a Girona que concentra centenars de persones des de les sis de la tarda a l'AP-7, després que al matí s'hagi aixecat el tall a la Jonquera que el moviment ha aconseguit mantenir més de 30 hores.
D'aquesta manera, els concentrats al punt de la tarda passaran la nit a l'autopista, tal com ahir ja es va fer a la frontera catalana amb França. En paral·lel, Tsunami Democràtic ha anunciat que donava per finalitzada l'acció a Behobia, al País Basc. Allà, s'ha bloquejat durant tota la tarda i la nit la frontera amb França al peatge d'Irún, en una acció que ha arribat a acumular cues de fins a 16 quilòmetres. "Hem fet un pas pel dret de les nostres dues nacions", afirma Tsunami en un comunicat.
 
El col·lectiu ha qualificat l'acció basca de "victòria en el camí cap a la democràcia", i ha alertat que caldran "més passos així per aconseguir l'autodeterminació".

L'acció a l'AP-7 a Girona i la d'Euskal Herria són dues de les que Tsunami Democràtic ha convocat aquest dimarts. A banda de la que s'ha dut a terme al País Basc, la resta s'han desenvolupat a diferents punts de Catalunya.

Majoritàriament, les accions han consistit a tallar carreteres de nord a sud del país. Així, l'AP-7 ha estat objecte de concentracions a la banda nord, a Girona, on es preveu que continuï tota la nit, i a l'Ampolla, a la banda sud, on seguia actiu passades les onze de la nit. Al Camp de Tarragona també s'ha tallat l'A-7 i l'A-27.

També hi ha hagut accions a l'àmbit metropolità, amb el tall de la C-31 a Sant Adrià de Besòs, o a les comarques centrals, concretament a Osona, amb talls a la C-17 i a la C-25, i al Bages, amb talls a la C-55.

A banda, a Barcelona els CDR han convocat talls a diverses artèries de la ciutat, com l'avinguda Diagonal, la Gran Via, la ronda del Mig, l'avinguda Meridiana o la plaça Universitat.