Tsunami talla l'AP-7 a Girona Sud i programa un concert a peu de carretera

Prèviament mig miler de persones s'han concentrat al Parc Central

[ACTUALITZAT 19:17H]

Tsunami Democràtic segueix amb les mobilitzacions per mostrar el seu descontent davant la sentència del Procés i després del tall de 31 hores a la frontera amb França han iniciat un nou tall a l'AP-7 des de les sis de la tarda en el peatge situat a la sortida de Girona Sud en ambdós sentits de la marxa dins el terme municipal de Sant Gregori.

A través de xarxes socials la plataforma independentista ha demanat a més persones que s'hi desplacin i s'ha programat un concert del grup Lágrimas de Sangre a peu de carretera com ja va passar a la frontera francesa.

Des del Servei Català de Trànsit s'informa que es desvien els conductors per la sortida 8 en sentit França i la sortida 6 en sentit Barcelona.

Una manifestació prèvia

La protesta ha començat després de la manifestació per denunciar "càrregues policials" a la frontera convocada pel Tsunami al Parc Central, a tocar de l'estació del TAV de Girona. Els manifestants s'hi ha començat a concentrar cap a les cinc de la tarda després del bloqueig de la Jonquera. Per evitar l'entrada a l'estació, els Mossos han fet un cordó policial i només s'ha permès accedir al recinte a aquells que duien un bitllet que ho acredités.

Després de la convocatòria de tall del Tsunami, els concentrats han començat a desplaçar-se cap a l'autopista, que s'ha tallat en els dos sentits. Arran del tall, a hores d'ara es fan desviaments per la sortida 8 en sentit nord i per la sortida 6 en sentit sud.