Amazon aterra a Espanya amb llibres en català i la interfície del web en castellà

El porta, nascut el 1995 als Estats Units, també ofereix altres tipus de productes

En una carta adreçada als clients, Amazon recorda que es va obrir al públic l'any 1995 i explica que el primer enviament fet a l'estat espanyol es va fer a Burgos. Amb aquest llançament, la popular botiga virtual posa a la venda 2,5 milions de llibres en espanyol i en altres idiomes, més de 130.000 DVD, 450.000 CD i més de 65.000 productes d'electrònica de consum, entre d'altres.

Igual que en les webs americana i anglesa, Amazon ofereix l'opció de subscriure's a un compte 'premium'. Per 14,95 euros l'any, es compromet a enviar les comandes amb un màxim de 3 dies i de manera gratuïta. Una opció que, segurament, anima els clients a fer més compres. Sense pagar aquesta quota anual, els enviaments són gratuïts per compres superiors a 19 euros. Es tracta d'un llindar força competitiu en comparació amb altres botigues virtuals de l'Estat.

Alguns internautes critiquen a la plataforma Twitter que alguns articles són molt més cars al web espanyol que a l'anglès. Un dels exemples que s'està propagant a la xarxa és el d'un videojoc que costa uns 16 euros a la web del Regne Unit i 74 a l'espanyola.

De totes maneres, segons ha arribat al portal d'informació tecnològica Genbeta, Amazon garanteix que les comandes fetes als webs del Regne Unit i els EUA continuaran arribant a l'estat espanyol.

Amazon.es té seccions dedicades a llibres en català, euskera i gallec si bé la interfície del web no disposa de traducció en aquestes llengües.