La policia francesa comença a desallotjar l'AP-7 al Pertús

Els antiavalots utilitzen gas pebre

[ACTUALITZACIÓ 8:42H]

La policia francesa ha començat passades les vuit d'aquest matí a començar el desallotjament de l'Autopista AP-7 a El Pertús de tots els manifestants concentrats després de la crida de Tsunami Democràtic.

Els antiavalots utilitzen gas pebre per dispersar els concentrats que s'havien assegut a l'autopista quan han vist que desenes d'agents arribaven i es col·locaven en formació, disposats a actuar.

Els manifestants s'han assegut a terra. Els agents han començat a desallotjar-los un a un, enviant-los cap a la frontera, però després han utilitzat el gas pebre i han acabat carregant. Hi ha moltes barricades i fogueres a l'autopista que dificulten l'actuació policial. Els agents avancen donant cops de porra als concentrats que es posen al davant, i alguns han rebut impactes al cap. Els concentrats criden consignes com 'Som gent de pau'.

També desallotgen les persones que estan al carril dret, amb els cotxes i els camions, i dues grues estan preparades per retirar els vehicles. El Tsunami ha fet una crida perquè la ciutadania s'apropi a la frontera per mantenir el tall.

Nit al ras

L'actuació policial arriba després que els més preparats han muntat tendes de campanya al mig de la calçada per passar la nit, mentre un altre grup s'han emboliquen amb mantes i han buscat la protecció de les tanques de formigó de l'AP-7 per resguardar-se de la tramuntana.

(seguirà ampliació)