Mercabarna tem patir les conseqüències del tall a l'AP-7 si la situació no canvia

Els majoristes no creuen que "perilli" l'abastiment de peix

Mercabarna ha assegurat que el Mercat del Peix no viurà una jornada normal aquest dimarts si continua el bloqueig de l'autopista AP-7 a la Jonquera promogut per Tsunami Democràtic. El dimarts és, precisament, un dels dies forts pel que fa a l'arribada de peix. En concret, el 47% del peix que venen els majoristes ve d'altres parts d'Europa i ha de travessar la frontera amb França.
Amb tot, fonts de Mercabarna han explicat que, tot i que es veurà afectat, l'abastiment de peix no perilla. Els transportistes ja estan acostumats a fer servir rutes alternatives per no haver de passar per la Jonquera, han argumentat les mateixes fonts. Així, segons Mercabarna hi haurà alternatives per poder comprar i menjar peix encara que duri el tall de carretera.
 
El tall ha començat a les nou del matí d'aquest dilluns i no ha afectat els camions de fruites i verdures, que han arribat com tocava al polígon de Mercabarna. En total, un 30% de fruites i hortalisses que s'hi troben provenen d'altres països europeus i el 70% de la resta de l'Estat.