Joan Marcé debuta en la narrativa catalana amb el thriller 'Un intrús a l'estany'

Arquitecte de professió, va descobrir l'escriptura arran d'una sèrie d'articles publicats al setmanari 'La Garrotxa'

  • Joan Marcé ha debutat en la narrativa catalana © ACN
    Joan Marcé ha debutat en la narrativa catalana © ACN
  • Portada de 'Un intrús a l'estany' © AG
    Portada de 'Un intrús a l'estany' © AG
Un biòleg català instal·lat als Estats Units. Una troballa inesperada en una seqüència d'ADN. Un seguiment secret i una persecució angoixant. Aquests són els ingredients del thriller 'Un intrús a l'estany', el debut en la narrativa catalana de Joan Marcé. Aquest arquitecte viladecanenc instal·lat a Besalú va descobrir la seva afició per la creació literària a partir d'una sèrie d'articles sobre arquitectura ecològica i sostenibilitat publicats en el setmanari 'La Garrotxa'. 

L'espurna de la novel·la, però, va arribar al 2008, quan va llegir en un article que de la totalitat d'informació de l'ADN, només un 1,5% té una utilitat coneguda. Aquestes dades tan dispars el van sorprendre i es va preguntar quina sorpresa hi podria haver amagada en aquell 98,5%. 

El biòleg català Ramon Verdaguer treballa al New Jersey Biological Institute en un projecte d'investigació sobre el genoma humà. La bona etapa que viu, però, s'estronca quan fa una troballa casual i desconcertant que aixecarà interessos soterrats. La mort d'un amic matemàtic i la desaparició de la seva xicota, a més, el faran renunciar al projecte i tornar a Banyoles. La solitud buscada, però, no serà fàcil de trobar ja que la multinacional on treballa el segueix per saber fins on ha arribat amb les seves investigacions. Volen fer-lo callar i apropiar-se de la seva troballa. 

Segons l'autor "és la típica història de bons i dolents", entre un científic honest que vol saber la veritat i un grup de gent amb interessos econòmics. És, en paraules de Marcé, un thriller clàssic, una novel·la d'intriga similar al famós 'Código da Vinci'. 'Un intrús a l'estany', la primera novel·la de Marcé, és la primera part d'una trilogia. 

L'autor
 
Joan Marcé neix a Viladecans (Barcelona) el 1965, on viu fins als tretze anys quan, amb la seva família, es trasllada a Barcelona. Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (UPC), exerceix la seva activitat professional a Barcelona i a Olot i actualment té el despatx a Besalú (Girona), on resideix des de fa set anys. A petició de l’editor del setmanari La Garrotxa, l’any 2008 comença a publicar una sèrie d’articles sobre arquitectura ecològica i sostenibilitat que van anar derivant en articles d’opinió i van descobrir-li una irrenunciable afecció vers la creació literària. Un intrús a l’estany és la seva primera novel·la.