Fuig d'un control a la N-II a la Jonquera i xoca amb el cotxe dels Mossos durant la persecució

El conductor va donar positiu en drogues i va marcar el doble del permès en la prova d'alcoholèmia

En concret, cap a un quart de quatre de la matinada del dia 12 de setembre, els agents de trànsit es trobaven a la N-II a la Jonquera fent un control de prevenció de drogues i alcohol. Els policies van fer indicacions al conductor d'un vehicle que circulava en direcció a França perquè s'aturés, però aquest en va fer cas omís i va accelerar la marxa. Els mossos van seguir el turisme francès i van veure com anava incrementant la velocitat i envaint el sentit contrari en diverses ocasions, de manera que alguns vehicles que circulaven en l'altre sentit el van haver d'esquivar.

Els mossos van aturar el cotxe fugitiu abans que aquest passés per l'antiga duana del Pertús fent senyals al turisme, però just abans, tot i que semblava que disminuïa la marxa, el conductor escàpol va augmentar la velocitat i va envestir el cotxe dels mossos lateralment. Els agents, que van resultar ferits lleus, van poder sortir del cotxe, identificar i detenir el conductor infractor, Foued B.

Els mossos van fer les proves de drogues i alcohol a l'arrestat i van constatar que donava positiu en drogues i marcava una taxa de 0,48 mg/l en aire expirat, gairebé el doble de la taxa màxima permesa.

El conductor, sense antecedents i detingut per tant per atemptar a agents de l'autoritat i per un delicte contra la seguretat del trànsit, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el mateix dia 12, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

A 194 km/h en un tram limitat a 80

D'altra banda, agents dels Mossos van enxampar diumenge passat cap a dos quarts d'onze del matí a l'A-26 a Argelaguer un conductor que circulava amb el seu turisme a 194 quilòmetres per hora, mentre que la velocitat màxima permesa és de 80 km/h. En aturar el vehicle els agents van fer la prova d'alcoholèmia al conductor, que va donar un resultat de 0,62 mg/l en aire expirat, més del doble de la taxa permesa.

El conductor, denunciat per un delicte de conducció amb temeritat, va ser citat posteriorment per presentar-se al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot.