Mor el poeta Jordi-Pere Cerdà als 91 anys

Va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura, la Creu de Sant Jordi i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

El paisatge, la gent i el fer de la Cerdanya omplen la seva obra. El quotidià de la vida a muntanya esdevé paraula literària carregada de força i de lirisme. El gruix de la seva poesia es recolliria en els volums 'Obra poètica', Barcino, 1966, i 'Poesia completa', Columna, 1988 i va ser escrita durant els anys viscuts a Sallagosa, així com les seves obres teatrals, de les quals es pot destacar 'Quatre dones i el sol' que, estrenada al Teatre Romea de Barcelona el 1964, ha conegut nombrosíssims muntatges, tant en la seva versió original catalana com en la seva traducció francesa.

La seva obra narrativa va començar amb les 'Contalles de Cerdanya' (1959) continua amb 'Col·locació de personatges en un jardí tancat' (1984) i es tanca amb la novel·la 'Passos estrets per terres altes' (1998).

Les seves reflexions han quedat recollides en els volums 'Cant alt: autobiografia literària' (1988) i 'Finestrals d'un capvespre' (2009).

A la dècada dels seixanta s'havia traslladat a Perpinyà on va comandar la Llibreria Catalana i va participar en la creació del Grup Rossellonès d'Estudis Catalans.