Tsunami Democràtic talla l'AP-7 a la Jonquera en ambdós sentits

Ja hi ha cues de fins a 20 quilòmetres direcció França

[ACTUALITZACIÓ 10:12H]

Una manifestació talla aquest dilluns des de les nou del matí l'AP-7 a La Jonquera en ambdós sentits de la marxa.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit i recomana Abertis, s'aconsella als vehicles que circulen en sentit França que abandonin la via ràpida a la sortida 3 Figueres Nord on ja s'han generat cues de fins a 20 quilòmetres. Pel que fa a la part francesa es registren cues de fins a 14 quilòmetres.

En una piulada a Twitter, Tsunami Democràtic ha animat la ciutadania a desplaçar-se fins a La Jonquera per tallar la frontera, amb cotxe o sense. Assegura, a més, que aquesta mobilització "vol ser un crit a la comunitat internacional que faci entendre a l'estat espanyol que l'únic camí és seure a parlar". Alguns 'armilles grogues' col·laboren amb l'acció.

Els manifestants han muntat un gran escenari que ocupa tres carrils de l'autopista a la part francesa, a pocs metres de la frontera. Situat molt a prop del cartell on s'anuncia l'entrada a Espanya, està orientat cap a la part catalana.

El Tsunami ha anunciat tres dies de mobilitzacions entre dilluns i dimecres com a reacció a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O.

L'acció s'està desenvolupament davant una forta presència policial de les forces de seguretat espanyoles i franceses que després del tall han enviat més dotacions fins al lloc dels fets.

Molts dels manifestants han abandonat el vehicle en plena autopista i es dirigeixen fins a l'escenari a peu. Per la seva banda els Mossos d'Esquadra els han advertit que multaran a tots els cotxes que trobin sense conductor al seu interior.