Protestes davant el CEIP Montserrat Vayreda de Roses per reclamar el nou centre

L'escola fa set anys que funciona en barracons i l'Ajuntament espera que el Govern l'inclogui als pressupostos del 2012

D'ençà que ara fa set anys es va posar en funcionament, el CEIP Montserrat Vayreda de Roses ha estat en dos emplaçaments diferents. I sempre en mòduls prefabricats. A més, durant aquest temps, el centre s'ha començat a desdoblar (ara ja s'arriba fins a segon de Primària) i això ha fet necessari que s'instal·lessin nous mòduls.

"Portem massa temps esperant una nova escola, i allò que era provisional ja s'està convertint en definitiu", critica la presidenta de l'AMPA, Paqui Guijarro. De fet, ja hi ha prevista una reserva de terrenys a la zona de la Vinyassa, a tocar del camp de futbol, per a fer el nou CEIP. Però de moment els pares critiquen que no hi ha notícies. "Tornem a començar un curs en barracons, sense res ferm ni concret", ha explicat Guijarro. 

Aquest dilluns, com ja es va fer l'any passat, l'inici de curs s'ha fet coincidir amb una protesta per reclamar la nova escola. Un centenar de pares i alumnes s'ha concentrat a les portes del CEIP poc abans de les nou del matí. Portaven una pancarta on es podia llegir 'Volem la nova escola d'obra ja!', i durant una estona han demanat a crits que es desencalli el CEIP definitiu. 

A més, tant infants com pares aguantaven diversos cartells amb missatges que resumien el seu descontentament. 'Quant temps més haurem d'esperar?', 'Set anys en barracons. Quants més n'hauran de passar?' o 'Volem un edifici digne per als nostres fills' eren algunes de les frases que s'hi podien llegir. 

Guijarro ja ha dit que aquesta no serà la darrera protesta si no se'ls escolta. "Continuarem així fins que ens facin l'escola, en tenim dret!", ha dit la presidenta de l'AMPA. Guijarro també ha lamentat que, si les coses continuen així, hi haurà alumnes que hauran cursat tot l'Infantil i tota la Primària en barracons. 

Manca d'espai

La protesta dels pares d'aquest matí comptava amb el suport de la direcció i el professorat del CEIP Montserrat Vayreda. Actualment, l'escola té uns 320 alumnes està formada per nou mòduls. "Nosaltres cada dia patim aquesta situació amb els alumnes; fins ara, només hem rebut promeses i paraules i ja estic esperant el dia que les màquines es posin a treballar sobre terreny", explica la directora, Montse Testar. 

Aquest curs, Ensenyament ha instal·lat un nou mòdul prefabricat al centre, que es fa servir com a biblioteca i sala d'usos múltiples. "Aquest any tenim un mòdul nou, que ens ha permès destinar-lo a altres usos; però amb els problemes que comporta el desdoblament, l'any que ve l'haurem de destinar a aules", ha lamentat Testar. I ha afegit: "La situació de comoditat ens caducarà molt ràpid". 

Centre prioritari

La primera tinenta d'alcalde de Roses, Montse Mindan, ha explicat que Ensenyament ja els ha dit que considera "prioritari" desencallar el nou centre. Mindan ha explicat que, com ja va fer l'anterior equip de govern, van proposar al Departament avançar els diners per part de l'Ajuntament, però la Generalitat els ho va desestimar. "Ens van dir que s'estimaven més fer-ho ells, i ara esperem que el nou centre es consigni als pressupostos del 2012", ha indicat.

Per la seva banda, l'alcalde Carles Pàramo ha dit que "el drama del CEIP Montserrat Vayreda ha estat la crisi, que ens ha enganxat de ple". Pàramo també ha lamentat que l'anterior equip de govern hagués canviat el solar on es volia fer el nou centre, cosa que va fer endarrerir el procés. "La Generalitat és molt conscient del problema que tenim a Roses i tenen ganes de resoldre-ho", ha conclòs.