PP, Ciutadans i Vox no obtenen representació a Girona

Tampoc a Tarragona ni Lleida

Patacada de les dretes a la demarcació de Girona on PP, Ciutadans i Vox no han obtingut representació després d'un 90% escrutat. En total han obtingut 2 escons en el comput total a Catalunya. Els dos representants del partit d'ultradreta són per ara només a la demarcació de Barcelona. A Tarragona, Cs es quedaria sense cap escó perquè perdria l'únic diputat que tenien a la demarcació.

A Catalunya ERC guanya per segona vegada les eleccions generals a Catalunya. Té 13 escons, 2 menys que a l'abril. Són tres diputats més que els que té Cs al conjunt d'Espanya, on repeteix victòria el PSOE però es manté el bloqueig perquè cap bloc suma majoria absoluta i, a més, Vox s'ha disparat i Cs s'ha enfonsat. 

En segona posició continua el PSC, amb 12 escons, els mateixos que té ara. Els socialistes han resistit després d'una campanya no exempta de dificultats, en què la cap de llista, Meritxell Batet, ha estat absent per motius de salut. A més, calia veure l'impacte del canvi d'estratègia del PSOE, que va arribar a deixar fora del seu programa el federalisme i la millora de l'autogovern, encara que finalment els va incorporar.

JxCat guanya un diputat i n'obté 8. A més, la llista encapçalada per Laura Borràs sobrepassa els comuns i se situa com a tercera força. 

En Comú Podem es queden amb 7 escons, però baixen a la quarta posició. El 2015 i el 2016 van obtenir una victòria a les generals a Catalunya, amb Xavier Domènech al capdavant. A Girona demarcació, el 28-A els comuns no van obtenir cap diputat. Ara li "pendrien" a ERC, que passaria de 3 a 2.

La CUP, que per primera vegada es presentava a unes eleccions generals, entra al Congrés amb 2 diputats. Els primers resultats li donaven tres representants, dos per Barcelona i un per Girona, però a mesura que ha avançat l'escrutini ha perdut el de Girona.