El jutge ordena l'ingrés a presó per a un dels acusats de matar un menor a Lloret de Mar

L'altre detingut, a qui es considera còmplice dels fets tot i no ser l'autor de la ganivetada, queda en llibertat amb càrrecs

El crim pel qual van ser detinguts els joves francesos, tots dos de 21 anys, va tenir lloc la matinada del 17 de juliol a Lloret de Mar. La víctima, Andrew Milroy, de 15 anys, tornava cap a casa i es va trobar amb una baralla en ple carrer Torrentó. Uns amics seus s'estaven barallant amb una colla de francesos. 

L'adolescent va voler posar-hi pau i aleshores, un dels joves francesos li va clavar una ganivetada al cor i va morir a l'acte. Com que els agressors van fugir del lloc, els Mossos d'Esquadra van trigar uns dies a identificar-los. Al final, però, a mitjans d'agost la policia francesa va detenir jos joves per la seva implicació en l'homicidi.

Es tractava de Ludwig G., acusat de ser l'autor de la ganivetada que va acabar amb la vida del jove, i de Jérémy P., a qui els agents consideraven còmplice en el crim. Fa uns quinze dies, el tribunal de Lió va acceptar que fossin traslladats a l'estat espanyol, i aquest dijous els dos nois van viatjar amb avió fins a Madrid.

Des de la presó de Soto del Real, la Guàrdia Civil els va conduir ahir fins al centre penitenciari de Girona, en espera que pasessin a disposició judicial. Aquest matí, els dos arrestats han estat conduïts davant el jutjat de Blanes, que ha ordenat l'ingrés a presó de Ludwig G. i ha deixat en llibertat amb càrrecs a Jérémy P. 

Precisament, aquest darrer ha estat l'únic dels dos joves que ha declarat davant del jutge, que avui només havia de decidir si els enviava o no a la garjola. Es preveu que el considerat autor material del crim expliqui la seva versió dels fets davant del jutge a finals d'aquesta setmana o principis de la vinent.