Obren els col·legis electorals gironins sense incidències

Hi ha més de mig milió d'electors cridats a les urnes

Els 524.976 gironins cridats a les urnes aquest diumenge han començat a passar pels seus respectius col·legis electorals. Prop de 400 repartits per la demarcació que alberguen 839 meses. Segons fonts de la Subdelegació del govern espanyol a Girona consultades per aquest diari no hi ha hagut incidències destacables i a les nou del matí s'han pogut constituir les meses amb normalitat. Les dues del Col·legi Eiximenis han començat a rebre els electors ben aviat, pels volts de les nou del matí.

Tot i això, en aquests comicis no hi ha hagut les tradicionals cues d'altres ocasions, i amb prou feines cinc persones esperaven minuts abans que obrís el col·legi. Quan passaven deu minuts ha estat Marta Madrenas, l'alcaldessa de Girona qui ha acudit a votar amb la seva filla.

A Sarrià de Ter (Gironès) ha estat Roger Torrent qui ha exercit el seu dret a vot al Col·legi El Coro, on s'ha trobat amb diversos veïns pels volts de les deu del matí. L'ambient a les dues meses d'aquest punt de votació era força animat.

A les comarques de Girona s'escullen en total sis diputats. En els darrers comicis d'abril Esquerra Republicana va guanyar les eleccions i es va emportar tres escons. Junts per Catalunya en va treure dos i el sisè va ser pel socialista Marc Lamuà.