Mor als 75 anys l'historiador Josep Termes Ardèvol

El reconegut acadèmic era especialista en història del moviment obrer català

Termes Ardèvol era llicenciat en lletres i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (1971). Va ser professor ajudant de la Facultat de Lletres des del 1964 fins l'expulsió col·lectiva del 1996. Va tornar a la UAB el 1968 i des del 1982 era catedràtic d'història contemporània a la Universitat de Barcelona. També va esdevenir catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra l'any 1991. 

Algunes de les obres destacades del reconegut acadèmic en l'àmbit del moviment obrer són 'Els moviments socials a Catalunya, País Valencià i les Illes' (1967), 'Històries de la Catalunya treballadora' (2000) i 'Història del moviment anarquista a Espanya', publicada aquest mateix 2011.

En l'àmbit polític, Termes Ardèvol va ser militant del PSUC durant els anys 60. En aquesta línia se situa el seu treball 'El federalisme català en el període revolucionari de 1868-1973' (1972) i especialment la seva ponència al col·loqui d'historiadors del 1974, 'El nacionalisme català: problemes d'interpretació' on, a la vegada que critica els plantejaments marxistes del moviment nacional català, proposa una interpretació més lligada ales classes populars, més àmplia que no pas unes reivindicacions estrictament polítiques.

El funeral de Termes Ardèvol se celebrarà aquest dissabte a dos quarts de dues del migdia al Tanatori de les Corts.