C's vol que 20 ajuntaments pengin la bandera espanyola i 5 no facin onejar l'estelada per la Diada

El partit ha presentat avui dues instàncies a la Delegació del govern a Barcelona perquè el govern espanyol faci complir la Llei de Banderes

El líder de C's ha presentat aquest dijous dues instàncies a la Delegació del govern a Barcelona juntament amb la diputada Carmen de Rivera, el secretari general de C's, Matias Alonso, i el portaveu de C's de l'agrupació de Girona, Fran Hervías. La formació demana al govern espanyol que "faci exactament el mateix que ha fet al País Basc, ni més ni menys", tot i que ha apuntat "la paradoxa" que "alguns regidors i alcaldes que no estan complint la llei són companys de partit de Rubalcaba". 

Rivera demana al govern espanyol "que no hi hagin excepcions per pactes politics entre PSC i CiU o entre PP i CiU, i que en definitiva, la llei es compleixi". "Sembla ser que alguns partits han entès que Catalunya és una excepció de la Constitució i que és un territori fora de la llei", ha denunciat.

Pel que fa als cinc ajuntaments que han aprovat mocions perquè l'11 de Setembre onegi la senyera estelada als seus consistoris -Vic, Maià de Montcal (Garrotxa), Tàrrega, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Ripoll-, C's vol que s'anul·lin les mocions perquè "penjar l'estelada allà on han de ser-hi els símbols autonòmics locals i estatals no té cap sentit i, a més a més, és il·legal", ha sentenciat Rivera, que exigeix "que s'anul·lin aquestes mocions i l'11-S es compleixi la llei". 

C's ja va presentar instàncies a 20 ajuntaments gironins que no tenen penjada la bandera espanyola i que són els de Tossa de Mar, Vidreres, Sils, Anglès, Santa Coloma de Farners, Riudellots de la Selva, Vilablareix, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Flaçà, Sarrià de Ter, Celrà, Bordils, Torroella de Montgrí, Pals, Palafrugell, la Bisbal d'Empordà, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Com que aquests consistoris "han fet cas omís" a la sol·licitud de C's i "l'ensenya nacional continua sense onejar en el lloc que legalment li correspon", insta ara el govern espanyol a fer complir la Llei de Banderes i obligar els consistoris a penjar la bandera espanyola.