TSF denuncia que el sou que rep el vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols és irregular

El govern assegura que els més de 6.000 euros que ha percebut Pere Albó s'ajusten a la seva dedicació

TSF assegura que el nomenament de Pere Albó com a vicealcalde "no és legal". Segons l'argument del grup municipal, la creació del nou càrrec dins l'organigrama municipal està condicionat a la modificació del ROM. "Uns canvis que encara no són vigents, ja que el reglament es troba en període d'exposició al públic i, per tant, subjecte a possibles al·legacions", diu el gruix de l'oposició. 

Per això, TSF denuncia que "amb la llei a la mà, el senyor Pere Albó encara no és vicealcalde, no pot exercir les funcions que s'han atribuït a aquest càrrec i, encara menys, cobrar el sou que se li ha assignat". Segons va aprovar el ple, el nou vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols cobra catorze pagues anuals, i el seu sou és de 3.072 euros bruts mensuals.

Segons TSF, el fet que fins ara Pere Albó ja hagi percebut dues nòmines suposa una "irregularitat flagrant", perquè encara no s'ha oficialitzat la creació del nou càrrec. Per això, el principal grup de l'oposició ha entrat un escrit a l'Ajuntament reclamant la convocatòria d'un ple extraordinari centrat exclusivament en aquest afer. 

A l'escrit, TSF demana a l'alcalde que durant el ple expliqui perquè s'han pagat dos sous a Pere Albó, diners que ells qualifiquen de "pagaments irregulars amb diners públics". A més, el grup de l'oposició exigeix a Albó que "retorni immediatament les quantitats percebudes". 

Però TSF encara va més enllà i, dins l'escrit que ha entrat a l'ajuntament, proposa que el ple reprovi tant l'alcalde com el vicealcalde "per la seva actuació mancada de tota justificació legal i moral, i fent un mal ús dels fons públics". 

No es paga el càrrec, sinó la dedicació

El govern municipal de Sant Feliu de Guíxols, format per CiU i el PSC, assegura que la denúncia de TSF no té raó de ser. Segons argumenta, no es paga tant el càrrec sinó la dedicació, i defensa els honoraris que fins ara ha percebut Pere Albó. En total, els dos sous pugen a 6.154 euros bruts.

En aquest sentit, el consistori assegura que fins ara el nou vicealcalde està fent una "molt bona feina a tots els nivells, tant polític com de representació municipal" i segons sosté aquesta dedicació es val el sou que s'ha estipulat.