El Consell Comarcal de la Selva incorpora cinc joves en pràctiques per un període de sis mesos

Es van incorporar el passat 28 d'octubre

El Consell Comarcal de la Selva ha incorporat cinc joves en contracte de pràctiques per un període de sis mesos. L’ens comarcal s’ha acollit a la convocatòria de subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya per incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves aturats amb formació beneficiaris del programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Aixi, tal com ha explicat la cap de la unitat d'Ocupació, Inés Esteve, desenvoluparan la seva tasca en diversos departaments de Servei d’Atenció a les Persones -Serveis Socials i Consum-, Serveis a la Ciutadania -Joventut i Empresa- i Organització Interna- secretària- respectivament. Aquestes cinc persones, que es van incorporar el passat 28 d’octubre, en el seu dia a dia estaran acompanyats d’una persona tutora. Dels 5 joves contractats, tres tenen titulació universitària i dos tenen cicles formatius de grau superior i mitjà. 

Aquesta és la quarta edició que es duu a terme aquest programa al Consell Comarcal de la Selva. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat d’aquests joves amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible que s’incorporin al mercat laboral de manera estable i duradora en el temps.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat la importància d’aquests plans de treball tant per als joves com també per a la comarca. En aquest sentit, Balliu ha manifestat novament la voluntat de continuar treballant en aquesta línia per tal que “la comarca de la Selva sigui un territori d’oportunitats també per als més joves”. Així mateix, Balliu ha valorat molt positivament la trajectòria del Consell pel que fa a les polítiques d’ocupació i ha assegurat que per al Consell és una prioritat que a la comarca de la Selva la gent es pugui formar i pugui accedir al món laboral.

Aquests contractes, inclosos dins del programa de Garantia Juvenil, estan cofinançats  per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes de treball subscrits en el marc d'aquest programa estan efectuats d'acord amb les condicions establertes en l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançats per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,8%.