La suspensió dels concerts i barraques ha incrementat un 200% la facturació als bars del Barri Vell

Les discoteques l'han incrementat un 100% respecte l'any passat

Des de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) han assegurat que el fet de que aquest any no hi hagi hagut les barraques ni els concerts de la Copa ha provocat una major afluència de públic als bars, restaurants i locals d'oci nocturn de Girona durant les Fires de Sant Narcis.

Aquest increment s'ha notat especialment entre les dotze i les quatre de la matinada i, per tant, les activitats que més han notat l'increment respecte d'altres anys han estat els bars i els bars musicals de la zona centre i Barri Vell amb un increment de fins a un 200% de facturació respecte de l'any passat arribant gairebé tots al 100% durant les nits que han coincidit amb vigília de festiu.

Les discoteques també han assolit el 100% d'ocupació i han experimentat llargues cues de gent als seus accessos ja que s'han omplert abans del que es habitual assolint aquests locals un increment aproximat d'un 100% més de facturació respecte de l'any passat.

Els restaurants de la ciutat, especialment aquells del centre, Eixample i Barri Vell també han notat un important increment de clientela, principalment de sopars de grups i la gran majoria han tingut un ple absolut durant totes les vigílies de festiu, fins i tot a les terrasses degut a la climatologia favorable especialment durant el primer cap de setmana. Aquest increment de clients als restaurants també ha vingut provocada pel fet de que al no haver-hi barraques, que també oferien menjar, el públic ha optat per buscar bars i restaurants de la ciutat o bé menjar als establiments de les fires. Els restaurants han experimentat un increment d'afluència de públic i de facturació de prop d'un 100% ja que hi ha hagut més afluència de públic i han realitzat més torns de servei tant començant abans com servint fins més tard.

Valoració molt positiva del sector

Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM ha volgut destacar la importància de portar a terme campanyes de conscienciació per a fomentar la convivència nocturna i ha reclamat que es facin de manera més freqüent. També s'ha referit als bons resultats obtinguts pels locals de restauració i oci nocturn "ja que aquest increment de facturació anirà molt bé als locals per afrontar els propers 2 mesos fins arribar a nadal i cap d'any".

El dirigent patronal també ha destacat que "a aquest increment de facturació global d'un 200% més que l'any passat també cal sumar-li el fet que el dissabte passat hi hagués el canvi d'hora ja que això va possibilitar que els bars, bars musicals i discoteques treballèssin una hora més a ple rendiment així com també que durant totes les nits de fires hagin pogut gaudir d'una ampliació horària d'acord amb la normativa de la Generalitat de Catalunya".