Cedeix el sostre d'un despatx de la seu administrativa de la facultat de Turisme de la UdG

El desperfecte obliga a reubicar les dependències i podria forçar un trasllat tant de les classes com de la secretaria acadèmica al Campus de Montilivi

La facultat de Turisme, que també integra estudis de Publicitat i Relacions Públiques, viu el seu particular viacrucis des del seu trasllat de la seu de Sant Feliu de Guíxols. A l'espera de tenir un nou edifici, actualment les classes dels dos graus es fan a la facultat de Lletres i les dependències administratives, dues aules d'informàtica i els despatxos dels professors estan en un altre edifici del Campus del Barri Vell, situat al carrer Alemanys, que la UdG té llogat al Bisbat. 

És precisament en aquest edifici on s'han produït els desperfectes. La Universitat de Girona ha tingut per primera vegada les facultats tancades durant el mes d'agost per tal d'estalviar en costos energètics i manteniment d'edificis. Segons ha avançat la Cadena Ser, quan els treballadors van reincorporar-se a la feina el primer de setembre es van adonar que havia cedit una biga del sostre d'un dels despatxos. En aquest edifici hi treballen unes 25 persones.

Davant aquests fets, el degà de la facultat, Lluís Mundet, ha explicat que van alertar tant el Bisbat com la Inspecció de Treball que, després de visitar l'edifici, ha demanat que es tanqui i es traslladin els serveis. Fonts del rectorat han remarcat que des del mes d'abril s'havien detectat problemes en l'edifici i que el passat mes de juliol ja s'havia decidit que allà no s'hi farien classes (hi ha dues aules d'informàtica a banda dels despatxos). 

Aquest despreniment, ara, fa accelerar encara més el trasllat ja que no s'hi podrà treballar en aquesta arrencada de curs. El degà ha volgut calmar els ànims i ha dit que "la seguretat està garantida" ja que allà no s'hi fan classes i també ha avançat que estan buscant un emplaçament alternatiu. 

Dues possibilitats de trasllat

Per dijous s'ha convocat una Junta de Facultat amb caràcter extraordinari per decidir com solucionar el problema. Segons ha explicat Mundet, hi ha l'opció de buscar un altre emplaçament per a la part administrativa en dependències d'alguna facultat del campus del Barri Vell, conservar les classes a Lletres i, per tant, mantenir els estudis al Barri Vell. Per altra banda -i segons Mundet l'opció més probable- seria traslladar tant les aules com els despatxos i la secretaria acadèmica a uns barracons que hi ha al Campus de Montilivi on, anys enrere, s'havien cursat els estudis de Publicitat i Relacions Públiques. 

La crisi i el canvi de Govern han alentit encara més el ritme del projecte de la nova facultat, que ja té espai reservat en una parcel·la del Campus del Barri Vell. De fet, la planificació inicial situava a l'inici d'aquest curs la inauguració del nou edifici però, segons ha dit Mundet, l'inici d'obres tot just es preveu pel setembre del 2012.