Els Mossos d'Esquadra traslladen la parricida de Lloret de Mar a Barcelona per fer l'escorcoll del domicili

Lianne Smith i Marthin Anthony van fugir del Regne Unit el 2007

El trasllat de la detinguda al pis de Barcelona és un dels punts que forma part de la investigació oberta pels Mossos d'Esquadra per aclarir les circumstàncies del doble parricidi. Aquest matí, un cotxe policial ha traslladat Lianne Smith fins al número 368 de la Travessera de Gràcia de Barcelona, lloc on havia viscut durant els darrers dos anys.

La dona havia arribat el 2007 a Catalunya juntament amb la seva parella, Martin Anthony Smith, i la seva filla Rebecca. Durant el temps que van conviure a Barcelona, la mare va quedar embarassada del segon fill, a qui van posar de nom Daniel.

La parella vivia al pis 6è primera del bloc. D'ençà de la detenció de la mare, després que acabés amb la vida dels dos fills, la porta del domicili estava precintada. Aquest dijous, però, s'ha tornat a obrir. Al matí, els mossos han traslladat la detinguda des de Blanes fins a Barcelona, perquè estigués present durant el registre que s'ha portat a terme. Pels volts del migdia, els agents han custodiat Lianne de nou cap al cotxe policial, que ha retornat a Blanes. La detinguda ha arribat a les dependències policials poc després de les dues del migdia.

Aquest matí, també s'ha practicat l'autòpsia als cadàvers dels dos infants, de 5 anys i onze mesos. L'examen forense, que s'ha fet a l'Institut de Medicina Legal, haurà d'aclarir les circumstàncies de la mort (la mare va confessar haver-los asfixiat), veure si algun dels nens havia patit abusos i determinar si Lianne els va sedar abans de matar-los.

Demà, davant del jutge

Està previst que els resultats de la investigació policial i les conclusions de l'autòpsia arribin avui a la taula del jutge que s'encarrega del cas. A partir d'aquí, el jutge de Blanes citarà la mare a declarar. Està previst que Lianne passi a disposició judicial a primera hora del matí d'aquest divendres.

Lianne Smith va desaparèixer de la Gran Bretanya el desembre del 2007. La seva parella era un dels delinqüents més buscats per la policia anglesa. Havia de respondre davant la Justícia de diverses acusacions de pederàstia i violació, però va fugir del Regne Unit. Tot apunta que el mòbil del crim era la por que tenia la mare de perdre la custòdia dels fills després que, el passat 7 de maig, els Mossos d'Esquadra detinguessin Smith a Barcelona.

Rebombori durant tot el matí

L'escorcoll al 6è 1era de la Travessera de Gràcia ha durat unes dues hores, segons els veïns consultats per l'ACN. La Natàlia, la veïna del 7è 2na, ha explicat que durant tot el matí hi hagut molt rebombori de policies que pujaven i baixaven per les escales del bloc. També ha indicat que davant del portal hi havia diversos furgons dels Mossos d'Esquadra.

Segons la Natàlia, cap a quarts de dues de la tarda els Mossos han marxat definitivament i un d'ells portava una bossa gran de color blau amb diversos objectes. La Natàlia ha explicat que no coneixia massa Lianne Smith. Únicament havia creuat algun 'hola i adéu' amb ella. La Thaïs Rodríguez, veïna del 3er 2na, ha explicat que els Mossos no els donaven cap tipus informació. També ha indicat que sovint es trobava Lianne Smith al replà del bloc, intentant pujar per l'ascensor amb el cotxet. De fet, ha afegit que 'a molt veïns els molestava que donés tants cops amb el cotxet'.

La Mari Carmen, veïna del 3er 1era, ha explicat que s'ha acostat a la finestra i ha vist que davant el portal estava ple de periodistes i cotxes dels Mossos d'Esquadra. 'Em pensava que hi havia hagut un incendi o una fuita de gas' ha indicat.