L'alcalde de Sarrià de Ter declara per tenir una pancarta a l'Ajuntament durant les municipals

Una cinquantena de persones donen suport a Narcís Fajula davant els jutjats

La fiscalia ha citat aquest dimecres a Narcís Fajula en el marc de les diligències d'investigació obertes per prevaricació i desobediència per tenir una pancarta penjada a la façana de l'Ajuntament de Sarrià de Ter durant les eleccions municipals del mes de maig.

La pancarta, de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), posava 'Fake Justice'. Segons Fajula, el cas va arrencar arran d'una "denúncia de Ciutadans a Girona" ja que "es dedicava a fer fotos als ajuntaments" per denunciar-los a la Junta Electoral de Zona (JEZ) per incomplir la neutralitat de l'espai públic.

Durant la seva declaració, Fajula ha detallat que no havia rebut "cap notificació" i per això la va mantenir durant la campanya. L'alcalde ha afirmat que durant la seva declaració "els he dit la veritat" i ha afegit que "no hi ha res a amagar". Narcís Fajula ha assegurat que també li han demanat "si era alcalde de Sarrià" i quants anys feia que estava al càrrec i "gairebé res més". Per això, confia que el cas s'arxivi.

Concentració de suport als Jutjats

L'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, ha arribat als Jutjats de Girona un quart d'hora abans de les 10 del matí. A partir d'aquell moment, han començat a arribar veïns del municipi per donar-li suport. Un d'ells ha estat el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, qui havia estat el seu antecessor en el càrrec.

Posteriorment també han arribat altres alcaldes de les comarques gironines, com ara el de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, i també regidors de diversos ajuntaments. Narcís Fajula ha agraït el suport per la cinquantena de persones que hi havia concentrades als Jutjats, mentre aquests li han tornat la mostra amb un aplaudiment al ritme de 'no estàs sol'.

Una segona denúncia per la llar d'infants

En paral·lel, l'alcalde de Sarrià ha recordat que amb l'inici de la precampanya de les eleccions generals del 10-N, Cs va presentar un recurs a la JEZ per tenir penjats llaços grocs a la llar d'infants. Fajula ha afirmat que ja els van treure quan va rebre "la citació judicial" per aquest dimecres perquè es va donar per "al·ludit". Tot i així, ha insistit que no ha rebut "cap notificació per retirar els llaços" de la llar d'infants.