La protesta d'un grup de veïns contra la pujada d'impostos a Olot obliga a suspendre el ple

Es volia fer un increment de l'IBI del 14%

L'oposició veïnal a l'augment de les taxes d'escombraries i l'IBI en un 14% que preveia aprovar l'equip de govern (Jxcat) d'Olot en el ple d'aquest dimecres ha provocat que finalment se suspengués la sessió. Els contraris a l'augment de taxes s'havien concentrat prèviament a les portes de l'Ajuntament i després han entrat al saló de plens.

Davant de la crispació de l'ambient i els crits dels assistents, s'ha decidit avançar el punt dels pressupostos de l'ordre del dia i s'ha permès intervenir a una de les portaveus de la recollida de signatures en contra de l'augment de taxes. La representant de la iniciativa ha demanat a l'equip de govern, que té majoria absoluta, no tirar endavant amb l'aprovació perquè ho veuen massa elevat.

Durant la sessió, han continuat les interrupcions dels assistents amb crits i fins i tot tancant els llums de la sala en algun moment. Després d'una pausa d'uns minuts, Jxcat amb l'acord de la resta de forces a l'oposició han decidit suspendre el ple.

L'equip de govern s'ha compromès a revisar la proposta de pressupostos i ordenances i portar-ho en un nou ple properament.En la sessió d'avui, ni l'equip de govern ha pogut exposar la proposta ni tampoc s'ha pogut escoltar l'opinió dels partits a l'oposició (ERC, PSC i CUP) que ja no ho veien amb bons ulls i es preveia que hi votessin en contra.