El Bisbe de Girona demana l'alliberament dels presos polítics

Denuncia la "violència" com a forma de buscar "solucions als problemes"

L'homilia de Sant Narcís del Bisbe de Girona ha tornat a fer referència a la situació política i social que viu Catalunya. Si l'any passat va recordar els "presos i exiliats del procés" i es va mostrar preocupat per la "confrontació constant" en la política, aquest any ha demanat l'alliberament dels líders independentistes empresonats tot apel·lant a la "misericòrdia".

"El cristià és alliberat i allibera", ha subratllat durant el sermó de la missa, tot afegint que la "misericòrdia no va contra la justícia, sinó que la perfecciona, la humanitza, i és la màxima expressió de la saviesa" i "ara té noms com mesura capacitat de perdó, necessitat de diàleg i afermar la convivència.

També ha fet referència a la figura de Sant Narcís i al cartell de fires d'aquest any on es veu com el sant dirigeix "la mosca alliberadora". En aquest sentit, també ha parlat del desig de tot cristià de "ser alliberat". "Qui no desitja ser lliure? Volem ser lliures però ens adonem que la nostra llibertat està molt condicionada. Constatem que estem sotmesos a diversos mals, a limitacions personals, a la nostra història i a la convivència en societat", ha dit.

D'altra banda, ha citat alguns dels "mals" que afecten la societat, "de tot allò que deshumanitza, esclavitza i posa en perill la dignitat de tota persona", i ha fet esment a la vulneració dels drets humans, la priorització dels béns materials per sobre dels "béns de l'esperit" i també a la recerca de solucions a problemes per "mitjà de la violència" per seguidament demanar estar al costat del patiment i necessitats dels que ens envolten, en especial als "més vulnerables".

Durant el sermó, el Bisbe de Girona ha denunciat que els cristians "es poden sentir ofesos" per expressions, espectacles i calúmnies. "Certament, ens cal defensar la llibertat d'expressió però aquesta llibertat té un límit, que és el respecte a la dignitat de la condició personal i a les creences", ha afirmat tot denunciant allò que, més que opinions, en realitat creu que són "insults, mofes i acudits sectaris".

Francesc Pardo ha conclòs l'homilia subratllant que cal "sentir-se estimats i estimar, ser alliberats i alliberadors" i tenir la capacitat per afrontar "amb fortalesa les dificultats" a semblança dels màrtirs i molt especialment de sant Feliu i sant Narcís.

Entre les personalitats que han assistit a la cerimònia, hi havia el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila; l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas , i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, entre d'altres.